The Connection

Hét nieuwe event voor gymsportbestuurders

Zo’n 120 clubbestuurders ontmoetten elkaar op vijf avonden in oktober jl. op inspirerende en bijzondere locaties in het land. Van elkaar leren, kennis uitwisselen en ontmoeten stond centraal tijdens de avonden. Er werd gesproken over onderwerpen als accommodatiezaken, werkgeverschap, vrijwilligersbeleid, recreatief aanbod et cetera.

De accountmanagers praatten tijdens de avonden het programma aan elkaar. Ze begonnen met een opwarmertje om in de juiste stand te komen. Daarna ging men op zoek naar ‘gelijkgestemden’ tijdens de bestuurdersbingo. Op deze manier raakten veel aanwezigen al met elkaar in gesprek. Daarna gingen groepjes uiteen om thema’s die binnen clubs spelen te bespreken, onder begeleiding van een expert vanuit de KNGU. Ook werden de winnaars van de 150 jaar gymsport springplankactie gekozen. Afsluitend werd er tijdens de borrel nog veel meer uitgewisseld.

"Alleen al het contact met andere clubs en de tips die ze geven en die ik vanuit de KNGU kreeg, hartstikke leuk!"

Bekijk hieronder de sfeerimpressie:


Springplankactie

Er werden in totaal 11 filmpjes ingestuurd voor de #150 jaar gymsport springplankactie. Inspirerende succesverhalen die een springplank naar succes kunnen zijn voor andere clubs. Dat was namelijk de gedachte achter de actie! Vier clubs gingen als winnaars met een springplank naar huis. Turnoss met de Apenkooi Kampioenschappen, GV Maassluis met hun fusietraject, DGC Drachten met de wereldrecordpoging handstand en Jahn Hillegom met o.a. hun samenwerking met een Belgische club.
Benieuwd naar inspirerende verhalen die een springplank naar succes kunnen zijn voor jouw club? We delen de komende tijd een aantal van deze voorbeelden. We beginnen met Turnoss. Lees hier hun succesverhaal en hoe je zelf aan de slag kunt!

Bekijk hier een impressie van de springplankactie:


KNGU plannen 2019
Marieke van der Plas, directeur KNGU gaf bij alle avonden van The Connection een sneak preview van de plannen voor 2019. Ze vertelde over de pedagogische visie die verder uitgewerkt wordt, over de 5000 superhelden als jaarthema, dat de aandacht voor service en dienstverlening blijft en de knelpunten in het gebruik van digimembers. Met een aantal clubbestuurders is later een mooi inhoudelijk gesprek gevoerd over de pedagogische visie, nut en noodzaak daarvan en onze plannen voor de komende tijd. 

Besproken thema’s
Er zijn meerdere thema’s besproken tijdens de avonden. Zo werd bijvoorbeeld de vernieuwde opleiding jonge kind (incl Beweegdiploma) toegelicht. Hoe ouders meer betrekken worden en tips krijgen over bewegen met hun kind en de doorontwikkeling van het product. “Vooral de tips die we gaven hoe clubs het Beweegdiploma kunnen inzetten om het gat in het bewegingsonderwijs op de basisschool in te vullen, werd zeer interessant bevonden. Er werden veel vragen gesteld over de nieuwe opleiding en de verschillende manieren om het beweegdiploma in te zetten binnen de vereniging.”
Het ging ook over hoe het tekort aan trainers voor freerunning vermindert kan worden middels opleidingen. Of over het ledenadministratiesysteem. Veel bestuurders hebben vragen gesteld over de mogelijkheden van de nieuwe systemen en wanneer de nieuwe systemen operationeel zijn. De avonden hebben ook weer nieuwe eisen en wensen opgeleverd. 
Het zijn slechts een paar voorbeelden van de inhoud die besproken is.

Kennis uitwisselen?
Wil jij ook graag kennis uitwisselen over een bepaald thema? Heb je vragen? Of wil je jullie ideeën delen met andere clubs? Graag! Neem hiervoor contact op met de accountmanager van jouw regio.

Regio

Accountmanager

Contactgegevens

Landelijk

Silvia Bos

06 11404023
bos@kngu.nl 

Noord
Groningen, Friesland, Drenthe

Marchien Klappe

06-15384143
klappe@kngu.nl

Oost

Sonja Kuper

0615470522
kuper@kngu.nl 

Mid West

Ans Nieuwenhuizen

06-10375492
nieuwenhuizen@kngu.nl 

Zuid Holland

Silvia Bos

06 11404023
bos@kngu.nl

Zuid

Gijs Naus

06-11132294
naus@kngu.nl 

laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend