Deel dit artikel
Deel dit artikel

Beweegbox

Hoe krijgen we in Nederland betere gymsportaccommodaties?

In 2014 stelde de KNGU de bovenstaande vraag. En deze vraag is opgepakt door twee van haar partners: Janssen-Fritsen en draaijer+partners. 

Want waarom ziet de gymzaal  anno nu er uit zoals de gymzaal van vijftig jaar geleden? Wat is de gymzaal van de toekomst? De manier van bewegingsonderwijs is veranderd: van klassikaal naar op het individu gericht. En de manier waarop we bewegen is veranderd: van volleybal en trefbal, naar dansen en freerunnen. Om maar wat voorbeelden te noemen...

De initiatiefnemers van de Beweegbox hebben de uitdaging aangegrepen om een gymzaal te ontwikkelen die inspeelt op de behoeften van vandaag.

Turn-key gymzaal

De Beweegbox is een turn-key gymzaal. Dat wil zeggen dat een volledig gebouw met sportinrichting voor gemeenten en onderwijsinstellingen. Desgewenst wordt de Beweegbox als aanvulling op een bestaande sportvoorziening gerealiseerd. Door het slimme ontwikkel- en bouwproces is de Beweegbox qua prijs vergelijkbaar met een traditionele gymzaal.

Uitdaging, interactie en beleving staan centraal in de Beweegbox. 
De Beweegbox onderscheidt zich met een vierkante vloer van 16 x 16 meter. Deze vloer is te verdelen in vier kwadranten, waardoor in kleinere groepen effectiever kan worden gesport. De Beweegbox biedt ruimte aan zowel traditionele, moderne als toekomstgerichte beweegvormen voor alle leeftijden. En dat op een slimme en aantrekkelijk manier.

De gymsport komt volledig tot zijn recht in de Beweegbox. Daarom voert het de Beweegbox het label “Powered by KNGU”. Voor meer informatie over de Beweegbox, klik hier. Een mooi praktijkvoorbeeld vind je hier.

Tags:    Accommodatie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"je kunt in middelstum trampolinespringen" Trampolinespringen 18 uur
"Mijn dochter zou zo graag trampoline willen springen. Na 2 jaar tur..." Trampolinespringen 11 dagen
"Je kunt prima van twee KNGU clubs lid zijn. Ik dans bij de ene en d..." Soorten Lidmaatschap 15 dagen