Deel dit artikel
Deel dit artikel

Licenties

De KNGU heeft van 2008 t/m 2011 veel gymnastiekleiders niveau 3 afgeleverd, die breed waren opgeleid binnen het werkveld van de bewegingsthema’s en de profielelementen van turnen.

Vanuit een evaluatie in de districten kwam ook steeds meer de roep van clubs om niet alleen breed-opgeleide licentiehouders af te leveren, maar ook aandacht te hebben voor specialisten. Op basis daarvan is de opleiding gymnastiekleider niveau 3 in 2012 aangepast. De opleiding kent 5 uitstroomprofielen. Cursisten kunnen nu uitstromen in de disciplines Kleuters, 50+ Sporters, Acro, Gymnastiek en Turnen. Door deze verandering is het Huishoudelijk Reglement (Hfd. 5) op een aantal plaatsen aangepast. De belangrijkste aanpassingen zijn dat de algemene niveau 3 licentie komt te vervallen. Hiervoor in de plaats komen discipline specifieke niveau 3 licenties. Hierbij is het mogelijk dat iemand een niveau 3 licentie heeft voor meerdere disciplines. Vanuit de ontwikkelingen binnen het veilig sport klimaat is het ondertekenen van de gedragscode van de KNGU en de beroepscode van NL-Coach hierin specifiek opgenomen.

Digitale aanvraag van een licentie
Het downloaden van licentieformulieren is met ingang van 1 augustus 2013 niet meer nodig. Bij de aanvraag van een eerste licentie kan de potentiele licentiehouder de aanvraag digitaal indienen onder het tabblad Licenties/aanvraag. Dit is alleen mogelijk wanneer de vereniging het technisch kaderlid via Digimembers heeft geregistreerd als lid. De aanvrager heeft zijn relatienummer nodig om verder te kunnen in de aanvraag-procedure. Daarmee is het ondertekenen van de licentieaanvraag door de vereniging komen te vervallen.

Digitale verlenging van een licentie
Het verlengen van een licentie kan alleen worden uitgevoerd, wanneer de licentiehouder op de KNGU-campus naar zijn eigen licentieoverzicht gaat. Ook hier heb je het relatienummer nodig om verder te kunnen (staat ook op de licentiepas).
In je licentieoverzicht zie of je licentie nog geldig is of niet. Ook zie je of je reeds
voldoende punten hebt behaald om te kunnen verlengen. In dat geval is er een groen vinkje zichtbaar (i.p.v. een rode min) waarmee je de verlengingsaanvraag kan doen.
Ook kan je in je curriculum zelf ‘opleidingsactiviteiten’ toevoegen (zowel binnen als buiten de KNGU) die je hebt gedaan en die niet automatisch zijn toegevoegd aan je overzicht.

Automatische berichtgeving verlengingsstatus
Als extra service zal de licentiehouder voortaan automatisch een bericht via de mail ontvangen in de volgende 3 situaties:

- Wanneer er 16 licentiepunten zijn behaald en de licentiehouder zijn licentieverlenging-aanvraag kan  activeren.

- Wanneer de licentietermijn over 6 maanden gaat verlopen en er nog geen 16 verlengingspunten zijn behaald.

- Wanneer de licentietermijn is verlopen en wat je moet doen om deze weer te kunnen verlengen.

Licentiehouders Voordeelwinkel
Alleen voor licentiehouders van de KNGU is de Licentie-Voordeel-Winkel digitaal bereikbaar in hun eigen licentieoverzicht. Hier worden producten tegen 30-70% korting 

Tags:    KNGU Licentie Opleiding
Reacties (2)
"Als een licentie al meer dan 1 jaar is verlopen. Hoe kan het dan dat dat soort trainers nog lesgeven?" Frouk onbekend
"Omdat een vereniging dolblij is met elke trainer. Er zijn geen kar ladingen vol trainers, helaas en vraagt de maastschappij tegenwoordig voor alles een papiertje en bijscholing. Wanneer ik zes dagen in de week werk en 4 avonden in de week les geef ben ik blij dat ik zondag ook tijd bij mijn gezin kan doorbrengen . " Robin Geertsema onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend