Deel dit artikel
Deel dit artikel

Lidmaatschap

Gymnastiek wordt al sinds mensenheugenis beoefend in Nederland. De gymnastiek is al vanaf 1868 georganiseerd in een sportbond en is daarmee één van de oudste sportbonden van Nederland.

Gymnastiek is een verzamelnaam van onder andere turnen, dans, springen en acrogym. Dat zijn stuk voor stuk aansprekende bewegingsvormen. Niet alleen om te doen en om naar te kijken, maar ook om van te genieten. 

Synoniem voor al deze bewegingsvormen in Nederland is de KNGU. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie is een professionele serviceorganisatie, die al meer dan 140 jaar bestaat, die pal staat voor haar gymclubs en hun leden en voor de ontwikkeling van de gymsport in Nederland en waarvan het hart wordt gevormd door duizenden vrijwilligers. 

De KNGU is één van de grootste sportbonden in Nederland. De bond telt rond de 1.000 leden (de gymsportclubs) waar in totaal ruim 245.000 sporters een van de vele disciplines binnen de gymnastieksport beoefenen.

Veelgestelde vragen
In dit document zijn een aantal veelgestelde vragen verzameld en beantwoord.
 

Reacties (12)
"Ontwikkeling betekent preventief bezig zijn - vele diciplines op allerlei gymnastiek en sporten laten hier nog al vaak een steekje vallen.

Al moet ik toe geven dat er ook wel positieve geluiden gehoord worden - helaas vaak nadat er ergens weer eens geen goed veiligheids beleid in werking was getreden.

Wij nederlanders laten het veel teveel op de vrijwilligers aan komen en deze verdwijnen als sneeuw voor de zon als er echt zware letsels gebeurt zijn.

Ja de volgende keer is dan alles weer tip top geregeld.

een bezorgde ouder wordende 51 jarige sporter zoals ik zelf.

en aan de kant mee kijken is geheel anders dan actief mee doen

wie denkt hier anderts over en zo ja - vertel dan eens hoe jij er over denkt.

ben benieuwd - werd geschreven door Leo Maseland."
Leo Maseland onbekend
"beste meneer/mevrouw

ik had een vraagje tijdje terug kreeg ik een mail over het lidmaatschap en dat je daarbij 10 exemplaren kreeg om weg te geven aan leden of sponsors . mijn vraag is nu kan ik deze op 1 adres krijgen zodat ik ze aan leden en sponsors kan geven.

met vriendelijke groet Marij"
marij onbekend
"Beste Marij,

Dank voor uw reactie. Bij het lidmaatschap op het platform Gymsport.NL zitten inderdaad per editie 10 exemplaren van het blad. Wanneer u inlogt in het KNGU-loket kunt 10 adressen invoeren waar het blad naar toe moet. U kunt 10x hetzelfde adres invoeren en dan komen er ook 10 exemplaren aan.

Als er nog vragen zijn horen we het graag!

Groeten,

José Holster
Community manager Gymsport.NL "
Redactie Gymsport.NL onbekend
"Geachte mevrouw, heer,

De laatste tijd krijg ik wel steeds meer vragen over wat de bondscontributie nou precies is. Ik heb daar eigenlijk niet echt een duidelijk antwoord op. Zou u mij misschien aan kunnen geven, bijvoorbeeld door middel van een tekstbestand die ik op de website kan plaatsen, wat bondscontributie nou precies is, dus wat er onder dat bedrag valt en dergelijke.

In afwachting van uw reactie."
Frouke onbekend
"Beste Frouke,

De bondscontributie is een bedrag waarmee de bond de sport, de sporter en de club kan faciliteren in hun behoefte. Te denken valt aan veel verschillende zaken. Denk aan ontwikkeling van opleidingen, wedstrijden, evenementen, ondersteuning op accomodatievlak, handige tools om clubs te versterken, sport aanbod (lesmateriaal) etc. etc. Het is dus niet zo eenvoudig om daar een een activiteit of product voor aan te wijzen, maar het wordt gebruikt voor veelal verschillende zaken. Hopelijk spreken de voorbeelden voor zich. Als dat niet zo is, dan horen we dat uiteraard graag.

Vriendelijke groet,
Michiel Maas

Programmamanager Sportparticipatie"
Michiel Maas onbekend
"Ik heb een vraag over de wedstrijdpaspoorten in het nieuwe systeem van Bondscontributie. Wedstrijdsporters moeten (vanaf 1-1-2015?) een hoger bedrag aan Bondscontributie gaan betalen, waarin het wedstrijdpaspoort zit inbegrepen. Is het noodzakelijk c.q. zinvol om voor de sporters van wie het wedstrijdpaspoort afloopt per 31-12-2014 een nieuw wpp aan te vragen? En hoe zit het dan met de kosten hiervoor?" Brigitte Spierings onbekend
"Beste Brigitte,

Het is zeker noodzakelijk en zinvol om een nieuw wedstrijdpaspoort aan te vragen. Meer informatie over de veranderingen en kosten volgen binnenkort.

Met vriendelijke groet,"
Ellen van der Most onbekend
"Ik heb een vraag over stagiaires en verzekeringen: op onze vereniging hebben wij 2 stagiaires in verband met hun opleiding niveau 3; zij staan onder begeleiding van een Praktijkbegeleider. De stagiaires zijn geen lid van onze vereniging maar lid van een andere vereniging. Hoe zit dit verzekeringstechnisch in elkaar, mocht er iets gebeuren" SV Hasselt onbekend
"Informatie over de collectieve verzekeringen KNGU vindt u via www.gymsport.nl.
Ga rechtsboven naar KNGU en klik door op Univé.
U kunt ook bellen naar Unive Stad en Land te Apeldoorn, afdeling Bedrijven (055) 599 55 40 of een mail sturen met uw vraag naar bedrijvenstadenland@unive.nl.
Zij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

met vriendelijke groet,
"
Anjo Langenbach onbekend
"toch ben ik bang dat er door dit beleid van contributie/jury/kader en zelfs bestuursleden er veel en veel meer clubs zullen moeten afhaken omdat het financieel maar ook mankrachtig echt niet meer is op te brengen om een kleine vereniging in leven te houden. allen de grote clubs en de turnhalclubs zullen blijven bestaan. Heel jammer KNGU. " - onbekend
"Graag willen wij ons abonnement op Gymsport.nl opzeggen en als dit niet kan beperken tot 1 exemplaar op ons verenigingsadres. Graag uw reactie" Gv.O.M.O.S Arkel onbekend
"Beste O.M.O.S., jullie kunnen zelf in het loket, onder abonnementen het vinkje voor gymsport.nl aan of uit zetten. Een tip: je kunt als club het magazine ook rechtstreeks naar 10 verschillende adressen laten sturen! Op een eenvoudige manier je club positioneren bij bijvoorbeeld de wethouder Sport, gemeenteambtenaar, je hoofdtrainer of bijvoorbeeld je een leuke geste naar je ereleden toe." Peter Bus onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend