Deel dit artikel
Deel dit artikel

Lidmaatschap en contributie

Value for money!

Naar aanleiding van een groot onderzoek onder alle leden van de KNGU zijn we in 2014 gestart met de invoering van het nieuwe lidmaatschaps- en contributiebeleid, gevormd door de wensen van onze leden! De grootste voordelen op een rij:

  • Uw leden gaan betalen naar gebruik, ofwel: value for money
  • De sporter staat centraal
  • Er is rekening gehouden met flexibele lidmaatschapsvormen.

Om uw club zoveel mogelijk te ontlasten is er gekozen om de invoering te spreiden over 2014 en 2015.

Lees verder:

  • Wat is er veranderd sinds 1 januari 2015? Klik hier
  • Gratis KNGU-lidmaatschap voor uw club. Klik hier

Contact:
Stuur een mail naar de KNGU Servicedesk

Reacties (10)
"Dit artikel kan op verschillende manieren gedeeld worden. Zou daar ook de e-mail mogelijk aan toegevoegd kunnen worden?" Otto onbekend
"En zo gebeurt precies wat ik al verwachtte: Het lidmaatschap wordt netto duurder.

Wedstrijdsport is al duur vanwege de hoge kosten voor trainers en zalen, en dat wordt nu nog duurder vanwege een duurder lidmaatschap.
Mogelijke uitweg is nog om de prijs voor het 100% lidmaatschap te verlagen zodat er gemiddeld voor de club dezelfde bonscontributie uit komt rollen.
Joop"
Joop onbekend
"Een flexsporter gaat in februari voor een periode van 3 maanden bij een vereniging sporten. Wordt er dan twee keer flexibellidmaatschap in rekening gebracht?. Op de site staan de peilmomenten 1 april en 1 juli.. of in de periode van 3 maanden ervoor dat iemand lid is. Indien iemand in februari een flexlid wordt betaald de vereniging dan voor 2 kwartalen lidmaatschap aan de KNGU? Want op het 1e pijlmoment is de flexsporter lid.. maar voor het tweede pijlmoment 1 juli komt de flexsporter ook in aanmerking.... Of zijn we genoodzaakt als vereniging om binnen één kwartaal te blijven, hoe fexibel zijn we dan.
Weet iemand hoe dit zit?
"
Mirjam onbekend
"Beste Mirjam,

Als een flexibele sporter in februari begint met een cursus van 3 maanden dan is deze sporter inderdaad voor twee kwartalen lid, omdat deze sporter ook nog in de maand april sport en dus in het tweede kwartaal valt. De reden dat er voor dit systeem is gekozen is omdat uit onderzoek onder alle leden van de KNGU is gebleken dat een zeer ruime meerderheid de voorkeur heeft voor vier termijnen, als het gaat om (betaling van) het lidmaatschap van de KNGU. Daarnaast hebben veel leden aangegeven het nieuwe beleid administratief zo eenvoudig mogelijk te willen houden. Gezien het financiële boekjaar waar ook uw club mee te maken heeft is ervoor gekozen het eerste kwartaal te starten op 1 januari 2014. Prettig voor uw club is dat de flexibele sporter die u in uw bericht schetst, in 2014 maar voor twee kwartalen lidmaatschap hoeft te betalen in plaats van een heel jaar (dat voor 2014 het geval was).

Ik hoop u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u vragen hebben, dan kunt u mij altijd een e-mail sturen.

Met vriendelijke groet, "
Ellen van der Most onbekend
"is het echt zo dat een kaderlid/trainster en een jurylid bondscontributie moet betalen???" karin onbekend
"Dag Karin,

Alle leden (kader-, juryleden, trainsters) moeten als actief lid in de DigiMembers ledenadministratie ingevoerd worden en bondscontributie betalen.

met vriendelijke groet Sylvia Nillesen"
Sylvia Nillesen onbekend
"Is dit ook zo als de club geen KNGU lid is? Dus bv een trainer die een cursus heeft gevolgd bij de KNGU maar les geeft bij een niet KNGUclub?" Monique onbekend
"Beste Monique,

DigiMembers is een ledenadministratiepakket alleen voor KNGUverenigingen.

Als een vereniging geen lid is van de KNGU, is er geen koppeling met de ledenadministratie van de desbetreffende vereniging, waardoor kader niet via de KNGU geregistreerd staat.

Met vriendelijke groet

"
Sylvia Nillesen onbekend
"Waarom moet iemand die bij twee kngu verenigingen sport twee x bondsgeld betalen?
Hij /zij kan toch ook maar een keer deelnemen aan wedstrijden bv en is ook maar een keer verzekerd, ongeacht het aantal lesuren dat hij/zij maakt bij een vereniging.
"
Jo Ermers onbekend
"Beste Jo Ermers,

het antwoord op de vraag is hier te vinden bij punt 8: http://www.gymsport.nl/data/2016-clubmanagement/01-01-2016-veelgestelde-vragen-over-lidmaatschaps-en-contributiebeleid-2016.pdf

Met vriendelijke groeten,

Jimmy van Dijk
KNGU
"
Jimmy van Dijk onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend