Deel dit artikel
Deel dit artikel

Visie & Beleid

Wat moet een gymclub met een beleidsplan?

Wat moet een gymclub met een beleidsplan?
Een beleidsplan is belangrijk voor een gymsportclub. Het vertelt wat de club wil, zoals gezelligheid of prestatie of een mix van beide. En er staat in beschreven hoe de club de toekomst in wil.

Door een beleidsplan op te stellen wordt een club minder snel met problemen geconfronteerd of kunnen die problemen snel opgelost worden. Gaat het nu goed met de club en haar bestuurders en zijn er weinig problemen dan is het nog steeds verstandig een visie en beleidsplan op te stellen. Zo hoeft de nieuwe generatie bestuurders het wiel niet opnieuw uit te vinden.
Om dit te kunnen doen, is een handleiding ontwikkeld.

‘Visie en beleidsontwikkeling’
Elke stap wordt beschreven in de handleiding. Er zitten in de handleiding werkbladen die ingevuld kunnen worden. De volgende stappen moeten doorlopen worden:

  •  Stap 1. Visieontwikkeling
  • Stap 2. Analyse huidige situatie
  • Stap 3. Beleidsontwikkeling
  • Stap 4. Doelstellingen en actieplannen
  • Stap 5. Prioriteiten stellen
  • Stap 6. Uitschrijven van het beleidsplan
  • Stap 7. Nazorg

Meer informatie
Neem contact op met de districtsmedewerker Clubmanagement.
District Noord
District Oost
District Mid-West
District Zuid-Holland
District Zuid

Reacties (3)
"Er wordt hier gesproken over een handleiding. Kan ik deze ergens downloaden? Ik mis deze hier nu. " Sander onbekend
"Hallo Sander,

Hier is meer informatie te vinden: http://www.gymsport.nl/clubmanagement/visie-en-beleid/beleidsplanontwikkeling"
Esther onbekend
"Hallo allemaal,

Iets meer dan een jaar naar data van het ontstaan van Gymsportvereniging Fysion Nijverdal vanuit 2 solide verenigingen GVN & OKK uit Nijverdal, beide met een rijke geschiedenis. Nu met de Fusie perikelen grotendeels achter ons is het tijd om voor deze Jonge en Frisse vereniging met 9 bestuursleden waarvan 4 onder de 30jaar om vooruit te kijken en vorm te gaan geven aan het bestaansrecht en een gezonde toekomst voor Fysion.

Zo zijn wij eind 2012 in samenwerking met de Gemeente Hellendoorn en Sport Service Overijssel (die tevens onze fusie samen met de KNGU heeft begeleid) op zoek gegaan naar een betrouwbare speler die ons zou kunnen begeleiden bij het opzetten van een Meer jaren beleidsplan voor onze jonge en frisse vereniging.

Wij zijn van mening dat een beleidsplan voor een nieuwe vereniging die niet had kunnen bestaan vanuit de rijke geschiedenis en kennis en kunde van zijn kader/vrijwilligers/ of betrokkenen in welke vorm dan ook, zo zijn wij samen met Herman van Delden van Deltri Consultancy uit Borne tot een conclusie gekomen dat een beleidsplan alleen kan functioneren doordat deze breed word gedragen in alle "lagen" van onze vereniging en functioneel word door geschiedenis en toekomstvisie te bundelen door een aantal van de vele betrokkenen van onze Fysion "familie".

Wij ronden voor de Zomervakantie deze 7 bijeenkomsten af zodat het bestuur na de zomervakantie aan de slag kan met het daadwerkelijke beleidsplan. De genoemde opzet in de link is in grove lijnen wat onze bijeenkomsten met dit team van 14 personen inhield.

Ik kan het jullie zeker aanraden omdat het altijd goed is om vooruit te kijken en in scope te zetten wat goed gaat maar vooral wat kan beter en waar liggen nog kansen.
Maak deze vervolgens concreet met acties en het kan niet mis gaan ;)

Voor vragen over ons traject mogen jullie altijd mailen."
Gerben Grootenhuis onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym onbekend
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend