Deel dit artikel
Deel dit artikel

Opleidingen

De KNGU biedt opleidingen en bijscholingen aan voor de leden van de gymsportclubs. Deze opleidingen zijn bedoeld voor technisch en jurerend kader. De KNGU investeert in haar kader door de bijscholingen en opleidingen voor jury gratis aan te bieden (indien de opleiding ook afgerond wordt).

Bij de opleidingen en bijscholingen voor technisch kader neemt de KNGU de helft van de kostprijs van de opleiding/bijscholing voor haar rekening. Ook niet-leden van de KNGU kunnen aan de technische opleidingen en bijscholingen deelnemen, maar zij betalen de werkelijke kostprijs.

De opleidingen en bijscholingen vinden doorlopend gedurende het jaar plaats en worden gegeven door experts uit het werkveld van de KNGU. 

Speciaal voor opleidingen heeft de KNGU ook een website waar alle informatie op staat, de KNGUcampus. Daar staat waar en wanneer welke cursus c.q. bijscholing plaatsvindt en daar kun je ook digitaal inschrijven. Daarnaast is er meer informatie te vinden over de diverse opleidingen, bijscholingen en het licentiebeleid.

Reacties (2)
"Graag wil ik even weten bij wie ik moet zijn om enkele nieuwe hulpleidsters op te geven ze zijn erg spontaan dus wil ik ze de kans geven.
gaarne een berichtje .
vriendelijke groeten Toos Kerstens."
Toos Kerstens onbekend
"Hallo Toos,

Je kan deelnemers digitaal aanmelden via de KNGUcampus (www.kngucampus.nl).
Op deze site vindt je een map KSS-opleidingen. Hier kan je informatie vinden over de verschillende opleidingen en kan je ook deelnemers inschrijven.

Hulpleiders kunnen starten met een niveau 2 opleiding voor Assistent-leider met een keuze voor verschillende disciplines.
Wanneer de vereniging leiding heeft met een niveau 3 licentie mogen die ook binnen de vereniging een niveau 1 opleiding tot Assistent binnen de discipline Gymnastiek of Dans verzorgen. Deelnemers hiervoor kan de vereniging ook inschrijven via de KNGUcampus. Na inschrijving ontvangt de vereniging dan een handleiding voor de licentiehouder en cursusmapje(s) voor de deelnemer(s).

Assistenten die het diploma niveau 1 behaald hebben binnen de eigen vereniging, kunnen vaak een verkort traject voor de opleiding op niveau 2 volgen.

Het diploma op niveau 2 binnen een discipline is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan een opleiding op niveau 3 binnen de zelfde discipline. Pas met het diploma niveau 3 is kader officieel bevoegd om zelfstandig les te mogen geven.

Assistenten, assistent-leiders en leiders niveau 3 in opleiding staan altijd onder (eind)verantwoordelijkheid van een licentiehouder niveau 3 en/of 4 binnen de vereniging.

Met vriendelijke groeten,

Peter Verheul
Programmamedewerker Clubmanagement"
Peter Verheul onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Is er ook een overzicht waar men in het land trampoline springen al..." Trampolinespringen 16 dagen
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek onbekend
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend