Deel dit artikel
Deel dit artikel

Goed sponsorbeleid

Haal het maximale uit uw vereniging

Een goede organisatie van sponsoring binnen de vereniging is essentieel en begint met een helder en concreet verenigingsbeleid. Laat zien dat de vereniging ambitieus is en doelen heeft als verbetering van de accommodatie, ledengroei en betere sportieve prestaties.

De club moet in staat zijn bij potentiële sponsors met een goed verhaal duidelijk te maken wat ze wil en waarom ze dat wil. Als ze daarbij kan uitleggen wat de sponsors daarin kunnen betekenen en welke voordelen dit biedt voor hun eigen organisatie, dan is een goede basis aanwezig voor een verantwoorde sponsoraanpak. De vereniging moet hierbij rekening houden met de wensen van de sponsor.

Sponsors behouden|
Sponsors werven is één. Sponsors binden aan de club en een relatie over meerdere jaren opbouwen, is moeilijker. Belangrijk hiervoor is in de beginfase een goede en zakelijke organisatie neer te zetten waarbij onderstaande punten aanwezig zijn en worden uitgedacht.

1. Sponsorcommissie
Vaak zien verenigingen wel het nut in van sponsoring, maar dat sponsoring als geheel niet of slechts in beperkte mate wordt georganiseerd. Het is daarom van belang een sponsorcommissie op te richten. De leden van deze commissie moeten een commercieel gevoel hebben en zich verbonden voelen met de club. Geef de commissie een duidelijke en haalbare doelstelling mee. Spreek een eindresultaat en tijdpad met hen af.

2. Sponsorplan
De sponsorcommissie maakt een analyse van factoren die een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van het sponsorbeleid. Dit moet leiden tot het sponsorplan. Hierin worden de doelstellingen van het sponsorbeleid beschreven, maar wordt bijvoorbeeld ook gesproken over exclusiviteit van sponsors, verschillende categorieën van sponsors en de prestaties en tegenprestaties inclusief diverse opties.

De KNGU stelt regels aan sponsoring. Deze zijn hier terug te vinden.

Tags:    Sponsoring
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend