Deel dit artikel
Deel dit artikel

Sponsors benaderen

Maak een goede eerste indruk!

Waar moet je op letten als je een lijst met potentiële sponsors hebt opgesteld? Je kunt maar één keer een eerste indruk maken!

Na het uitwerken van het sponsorplan en het selecteren van potentiële sponsors, kunnen de potentiële sponsors benaderd worden. Dit kan via direct en indirect contact (telefonisch, mailing etc.). Het benaderen van die al een relatie met de club hebben, is natuurlijk makkelijker dan wanneer u voor het eerst contact moet leggen. Je kunt misschien al polsen waar de eventuele belangstelling van de potentiële sponsor naar uitgaat en hierop inspelen met een concreet voorstel. Schriftelijk en/of telefonisch contact moet leiden tot een afspraak. Iets anders moet je niet nastreven.

Vervolgafspraak
Wanneer u een persoonlijk gesprek heeft, zorg dan dat u goed voorbereid bent. Wees goed geïnformeerd over het bedrijf en uw gesprekspartner en beargumenteer waarom sponsoring van uw vereniging juist voor dat bedrijf interessant is. Bij afwijkende behoeften van de sponsor spreekt u af dat u met een concreet voorstel terugkomt. Ga nooit uit elkaar zonder een vervolgafspraak te maken. Indien een potentiële sponsor nu geen interesse heeft, probeer dan om over bijvoorbeeld een jaar weer aan tafel te zitten.

Sponsorovereenkomst
Wanneer u tot een sponsorovereenkomst komt, laat het contract dan altijd in tweevoud ondertekenen. Zorg voor een eenvoudig, maar volledig contract. Alle prestaties en tegenprestaties moeten duidelijk op papier worden vastgelegd en voor beide partijen bekend zijn. Zorg dat bij een eventuele bijeenkomst voor contractondertekening een conceptexemplaar ruim van te voren bekend is bij de sponsor. Zodoende kunnen, indien nodig, eventuele aanpassingen tijdig gemaakt worden.

Tips

  • gebruik relaties om het eerste contact te leggen, een persoonlijke afspraak is noodzaak;
  • belangrijk is een duidelijke doelstelling. Een vereniging zonder ambities en visie is moeilijk te ‘verkopen’;
  • probeer in te gaan op de richting van eventuele belangstelling van de potentiële sponsor;
  • bereid uw eerste ontmoeting goed voor: ken het bedrijf en weet aan te geven waarom uw club voor het bedrijf interessant is;
  • probeer vervolgafspraken te maken: ofwel een concreter sponsorvoorstel voorbereiden, of een datum

De KNGU stelt regels aan sponsoring. Deze zijn hier terug te vinden, hoofdstuk 6 van het Huishoudelijk Reglement. De complete Statuten en het Huishoudelijk Reglement staan op KNGU.NL, klik hier

Tags:    Netwerken Sponsoring
Reacties (4)
"De opgegeven link naar de regels mbt sponsoring werkt helaas niet en ik kan het zelf ook niet terugvinden op de nieuwe site van de KNGU.
Kan iemand me hier aan helpen?"
Janneke van Twisk onbekend
"Beste Janneke,

De link werkt weer."
Communitymanager onbekend
"Helaas werkt de link bij mij niet. Zou graag willen weten bij turnen wat wel en niet voor sponsoring mag op wedstrijd kleding. Tassen .vlag enz" Ingrid onbekend
"Beste Ingrid,

De link is weer gekoppeld. De regels staan in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement. Hoofdstuk 6 van het HR.

Met vriendelijke groet,
"
Rieky van Sterkenburg onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend