Deel dit artikel
Deel dit artikel

Sponsors op de verenigingswebsite

Denk goed na over je onlineadvertentiebeleid

Hoe geef je verschillende sponsors een mooie plek op de website en houd je tegelijk de site aantrekkelijk voor bezoekers?

De verenigingswebsite is het visitekaartje voor zowel nieuwsgierige buitenstaanders als voor de leden. Dat een sponsor daarom een plekje op die website krijgt, is niet zo gek. Maar je moet wel goed nadenken over de manier waarop je dat doet.

Geef professioneel aandacht
Als club ben je natuurlijk blij met je sponsor. Zorg er dan ook voor dat je die waardering op genoeg manieren laat zien. Zet niet plompverloren de naam of het logo van de sponsor ergens weg, maar maak een aparte sectie waarin voldoende ruimte voor sponsors is. Dat is niet alleen voor de huidige sponsors fijn, maar ook voor geïnteresseerden. Die kunnen in één oogopslag zien wie er al met de club verbonden is en hoe die verzorgd worden. Ga dus professioneel met sponsors om.

Banner
Een andere manier die veel gebruikt wordt is het plaatsen van een zogenaamde banner. Door op de centrale pagina van de website (de zogenaamde homepage) een logo te plaatsen komen veel mensen de sponsor tegen. Maar daarin bestaat uiteraard ook onderscheid: een grote afbeelding is meer waard dan een kleine afbeelding.

Waarom geen bericht?
Veel mensen vergeten dat een bedrijf meer is dan een logo. Waarom als gymvereniging niet een keer een artikel plaatsen over je sponsor? Een interview met de eigenaar, bijvoorbeeld. Ook kan je in overleg met de sponsor een speciale actie of een prijsvraag organiseren.

Prijs
Uiteindelijk is het bedoeling dat de sponsor geld betaalt voor een plekje op de website. Het bedrag dat je daarvoor vraagt, is afhankelijk van je reikwijdte. Ben je een kleine club zonder professioneel ogende website, kan je geen hoog bedrag vragen. Een goed hulpmiddel is om bij te houden hoeveel mensen op je website komen kijken. Dit kan je namelijk naar je sponsor communiceren: hoe meer mensen er komen, hoe beter je onderhandelingspositie is.

Bestaande sponsors
Vergeet vooral niet bestaande sponsors te benaderen. Wie weet willen zij ook op de website en zijn ze bereid daar een extra bedrag voor te betalen. Door hierin initiatief te tonen, laat je bovendien merken dat je niet vergeten bent dat de sponsor zich aan de vereniging gekoppeld heeft.

Tags:    Netwerken Sponsoring
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend