Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 19 december 2017 door Redactie

25.000 nijntje Beweegdiploma's!

Feestelijke uitreiking bij G.V. Coriovallum

Vorige week werd de mijlpaal van 25.000 beweegdiploma's bereikt. Dat werd feestelijk gevierd bij bij G.V. Coriovallum in Heerlen. Wethouder Sport Martin de Beer van de gemeente Heerlen heeft samen met nijntje de diploma’s aan de twintig deelnemende kinderen overhandigd.
Onder de aanwezigen was ook Marja Kerkhof van Mercis: "We zijn blij vandaag samen met de KNGU het 25.000e nijntje Beweegdiploma uit te kunnen reiken en hopen dat er op deze manier nog veel kinderen op een speelse manier kennismaken met sport."

Steeds belangrijker

Het bereiken van deze aantallen in drie jaar tijd is ook voor de KNGU een opsteker. Tanja Bracco Gartner: "We zien het belang van bewegen ook in de politiek en de media steeds belangrijker worden en zullen dit goede resultaat zeker gebruiken om de volgende 25.000 diploma’s in een nog korter tijdsbestek te realiseren.”

Regionale uitstraling

Coriovallum is een club die vanaf het begin het nijntje Beweegdiploma heeft opgepakt. Daarom is het leuk dat dit feest bij hen gevierd wordt. Dieni Grooten: “ Met de lessen van het nijntje Beweegdiploma hebben wij als club een regionale uitstraling gekregen. We zien dat 85% van de kinderen die de afgelopen jaren het Beweegdiploma hebben behaald nog steeds lid is. Instellingen en kinderopvangorganisaties zijn met ons samenwerkingsovereenkomsten aangegaan, waardoor nog meer kinderen op jonge leeftijd gaan bewegen."

 

Na afloop van de uitreiking werd het extra feestelijk met taart en worteltjes.

Meer informatie over het nijntje Beweegdiploma vind je hier


 

Plaats reactie
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 4 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 13 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 13 dagen