Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 19 november 2015

ALLE clubs VOG OKÉ

O & O; Verklaring Omtrent Gedrag

Sinds 2012 werken wij, O&O Zwijndrecht, met de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wij vinden het belangrijk dat de ouders/verzorgers van onze (jonge) sporters weten dat hun kinderen bij ons in goede handen zijn, in een veilige omgeving. Het aanvragen van VOG’s kan daarbij helpen.

Niet alleen voor de lesgevers, maar ook voor bestuursleden, commissieleden en overige vrijwilligers die met jeugd werken hebben we een VOG aangevraagd. 
Niemand had bezwaar en binnen de kortst mogelijke tijd konden we bekend maken dat iedereen zonder problemen een VOG had. Wat best een geruststellend gevoel gaf, want je vertrouwt iedereen, maar …..

Het is nu een vast aandachtspunt bij nieuwe vrijwilligers: het aanvragen van een VOG!

Toen wij er in 2012 mee begonnen, was het aanvragen van een VOG nog een gecompliceerd verhaal. De vereniging vroeg aan, daarna moest degene voor wie was aangevraagd akkoord gaan en het bedrag van de kosten betalen. Daarna kreeg hij/zij de verklaring thuis gestuurd en leverde die bij de vereniging in. De vereniging betaalde het bedrag dan terug en kon zelf het bedrag ook weer terug vragen via NOC*NSF.

Gelukkig is de werkwijze nu veel simpeler en hoeft er bovendien niet meer betaald te worden voor een VOG voor vrijwilligers en is een VOG GRATIS te verkrijgen. Voor informatie omtrent het aanvragen van een VOG, klik hier. 


TIP voor andere clubs: Niet langer nadenken, maar DOEN!

Wij zijn VOG Oké – wie volgt?

Affiche VOG O&O Zwijndrecht
 

 

Tags:    Veilig Sportklimaat
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen