Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 20 februari 2019 door Redactie

Alle gymsportclubs komen samen tijdens Wereld Gymnaestrada 2023

Amsterdam gastheer van ’s werelds grootste breedtesportevent

Amsterdam is in augustus 2023 het toneel voor de Wereld Gymnaestrada. Het is de derde keer dat de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) ’s werelds grootste breedtesportevent krijgt toegewezen. Tijdens dit evenement komen gymsporters vanuit de hele wereld samen. En dus ook alle (Nederlandse) clubs!

Met maar liefst 20.000 atleten is de Wereld Gymnaestrada op recreatief niveau het grootste sportevenement ter wereld. Het evenement vindt vierjaarlijks plaats. De deelnemers komen uit alle hoeken van de wereld. Een breed spectrum aan sporten komt voorbij: van rope skipping, rhönrad, freerunning, acrogym, aerobics tot gymnastiek en trampoline- en groepsspringen.

Het wedstrijdelement is vervangen door show. Het gaat om meedoen, plezier hebben en jong en oud onderdeel laten zijn van de gymsport. 

De KNGU hoopt wat dat betreft dat zoveel mogelijk Nederlandse clubs deel zullen nemen aan het evenement in de hoofstad. Met een eigen demonstratie, de grote groepsdemo of de zelfs nationale avond.

In Amsterdam kan iedereen in 2023 genieten van sportdemonstraties, optredens en uiteenlopende clinics. De RAI en het Olympisch Stadion, waar de opening en sluiting worden gehouden, vormen het hart van het evenement.

KNGU-directeur Marieke van der Plas is wat dat betreft ook ontzettend trots dat de KNGU het evenement in 2023 mag organiseren. “We zijn bijzonder trots dat we de Wereld Gymnaestrada voor de derde keer naar Nederland halen. 70 jaar nadat de eerste editie in Rotterdam plaatsvond, zetten we wederom de Nederlandse gymsport op een internationaal podium en geven we ook een impuls aan de recreatiesport in ons land,” aldus Van der Plas.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"je kunt in middelstum trampolinespringen" Trampolinespringen 18 uur
"Mijn dochter zou zo graag trampoline willen springen. Na 2 jaar tur..." Trampolinespringen 11 dagen
"Je kunt prima van twee KNGU clubs lid zijn. Ik dans bij de ene en d..." Soorten Lidmaatschap 15 dagen