Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 21 maart 2019 door Redactie

AVG Helpdesk: nóg meer veelgestelde vragen en antwoorden verzameld

Een jaar geleden was iedereen er heel druk mee: het klaarmaken van de organisatie om te voldoen aan de nieuwe privacyregels, die sinds 25 mei 2018 van kracht zijn. NOC*NSF en de sportbonden hebben samen met de Stichting AVG geprobeerd verenigingen daarbij te ondersteunen. Nu is er nieuwe stap gezet in die ondersteuning: de AVG helpdesk.

De AVG helpdesk is een samenwerking tussen koepelorganisaties in de zorg, het sociaal domein, NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens staat er eenduidige informatie op deze website. De site is niet alleen voor sport, maar ook voor zorg en sociaal domein. Voor sommige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe om te gaan met fotografie, staat er wel informatie specifiek voor de sport tussen de onderwerpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met je sportbond, dan word je via hen verder geholpen.

Q&A-site

De Q&A-site van de AVG Helpdesk vervangt het Q&A-document, wat je voorheen op sport.nl/voorclubs kon downloaden. Ook de overige informatie over de AVG op voorclubs.nl is geüpdatet.

Stappenplan

De vouchers, die je als club bij je bond kon opvragen om het Stappenplan te volgen, zijn al door veel clubs gebruikt. Heb je wel zo'n voucher opgevraagd, maar ben je er nog niet aan toe gekomen? Let dan op! De geldigheid van de inlogcode eindigt op 25 juni 2019. Heb je daarna nog ondersteuning nodig, dan kun je zelf bij stichting AVG voor verenigingen de toegang tot het online stappenplan verlengen voor € 60,- per jaar. 

Tags:    Privacy
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerd nieuws
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 14 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 21 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend