Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 8 februari 2017 door Redactie

Belastingvragen? Raadpleeg de sport-portal van de Belastingdienst

Sportverenigingen hebben te maken met veel belastingtechnische regels en wetten. Maar welke regels zijn het belangrijkst om goed op een rij te hebben en hoe weet je zeker dat je geen belangrijke informatie en regels over het hoofd ziet als je de belastingzaken van de club in orde maakt? Sinds eind vorig jaar komt de Belastingdienst sportverenigingen daarin tegemoet met een pagina waar alle voor sportclubs relevante belastinginformatie gebundeld is.

Kort gezegd is sinds enige maanden de volledige dienstverlening voor sportverenigingen gedigitaliseerd. Dat besluit is niet zomaar genomen en is bovendien geen knoop die de belastingdienst alleen doorhakte. In april 2016 deed de belastingdienst in samenwerking met NOC*NSF en sportbonden onderzoek onder penningmeesters en bestuurders van amateursportverenigingen met betrekking tot dienstverlening. Toen bleek dat het merendeel van de respondenten de voorkeur geeft aan dienstverlening in de vorm van een website ‘sport en belastingen’, ondersteund met digitale wegwijzers. Het resultaat is www.belastingdienst.nl/sport. Heb je als sportvereniging informatie of ondersteuning nodig op het gebied van belastingen, dan kun je daar terecht.

Vragen over omzetbelasting, loonheffing
Onderzoek en navraag gaf ook al een goed beeld van de onderwerpen die de meeste vragen opleveren bij clubs: omzetbelasting en loonheffingen. “Het gaat dan bijvoorbeeld om vragen of onduidelijkheden over de aftrek van voorbelasting, de kantineregeling, sponsoring, vergoedingen aan werknemers en de vrijwilligersregeling”,  verklaarde Rudmer Dalstra, directeur algemene bestuurszaken en communicatie bij de Belastingdienst, in november in het blad Sport Bestuur en Management.

Maar ook informatie over dienstverbanden van vrijwilligers, sponsoring en btw is goed te vinden op www.belastingdienst.nl/sport. De website vervult voornamelijk een portal-functie. Na keuze van onderwerp word je vaak doorverwezen naar de reeds bestaande informatie van de Belastingdienst over het betreffende thema. Een webcareteam van de belastingdienst is te vinden via het Twitteraccount @Bzakelijk en www.facebook.com/belastingdienst.

Tags:    Financien
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 24 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten onbekend
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... onbekend