Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 8 september 2014

Bijscholingen Ritmische Gymnastiek

Spelen met lint, knotsen, bal, hoepel en touw

De vakantie is weer voorbij en dat betekent dat kinderen weer naar school gaan en ook weer gaan starten met een leuke sport. De KNGU biedt voor kinderen en volwassenen een hoop mogelijkheden binnen de gymsport, de bekende sporten als gymmen, turnen, springen en dans maar ook de minder bekende sporten zoals acrobatische gymnastiek, ritmische gymnastiek en rhönradturnen en natuurlijk ook de nieuwste sporten zoals freerunning.

Ritmische gymnastiek is een leuke sport. In Nederland wat minder bekend echter meer bekend als een meidensport, maar ook jongens kunnen deze sport beoefenen. Naast dans en lenigheid leer je ook om te gaan met leuke materialen zoals lint, hoepel, bal, knotsen of touw.
De mogelijkheden zijn legio en kinderen vinden het super leuk om met de materialen te bewegen.

Volop mogelijkheden om als club meer leden aan te trekken. Nieuw is ook om combinatielessen aan te bieden. Diverse disciplines tijdens één lesuur.
Voor de kinderen is dit ontzettend leuk, wie wil nou niet op elke les worden verrast? En als club kun je dan ook meer leden aantrekken en ook zien waar nu echt behoefte aan is.
Met het pakket ‘Rosie Ritmisch’ kun je eenvoudig en snel ritmische gymnastiek eraan toevoegen. Een combinatie die jonge kinderen zal aanspreken.

Applicatie
Voor de leiding van de club zijn er een aantal opleidingen georganiseerd zoals de ‘applicatie Rosie Ritmisch” en bijscholingen. Deze applicatie bestaat uit vier applicatiedagen die, elk afzonderlijk, gevolgd kunnen worden.
Voor de applicatie is er géén ervaring met ritmische gymnastiek vereist. Deze applicatie is bestemd voor leiders met een lesbevoegdheid of licentie niveau 3 of 4.
Elke applicatie is gericht op een specifieke doelgroep, zodat je als club die doelgroep kunt kiezen waar de focus ligt.
Je kunt uiteraard ook alle vier de applicatiedagen volgen, de lesstof en ervaring van alle dagen kun je ook toepassen binnen andere disciplines en/of leeftijdsgroepen.

Bijscholingen
De dagen van de applicatie worden ook aangeboden als losse bijscholingen. De eerste dag wordt gehouden op 4 oktober. in Gouda tijdens de KNGU districtsdag Zuid-Holland. Deze applicatie is ontwikkeld voor de doelgroep 6 tot 9 jarigen.
De tweede dag , 1 november in Veldhoven omvat de doelgroep 10-15 jarigen en 16+.
De derde dag , 13 december district Mid West is bestemd voor volwassenen en masters.
Tenslotte is er een vierde dag, 10 januari 2015 district Mid West, die zich met name richt op het stimuleringssysteem ‘Rosie Ritmisch’.
De planning van deze dagen volgt zo spoedig mogelijk en is te zien zijn op www.kngucampus.nl.

Aanmelden
Ben je ook van mening dat dit een kans is om meer diversiteit binnen jouw club te kunnen bieden, meld je dan aan voor de applicaties op de KNGU campus.
Wil je meer informatie over de applicatie, neem dan contact op met Marja Blaas e-mail blaas@kngu.nl
Wil je meer informatie over ‘Rosie Ritmisch’? neem dan contact op met LTC-RG e-mail rosieritmisch@gmail.com of word vrienden met ‘Rosie Ritmisch’ op Facebook!

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen