Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 22 februari 2018 door Redactie

Corina Menheere werd koninklijk onderscheiden

Een lintje als beloning voor jarenlange inzet bij W.I.K.

Corina Menheere werd begin van dit jaar tijdens de selectiewedstrijden van W.I.K. in Sint-Annaland verrast door een koninklijke onderscheiding. De 42-jarige Menheere is trainster en jurylid van de gymvereniging. Ze is al sinds haar vierde lid van W.I.K. en traint drie dagen per week jong talent, de wedstrijdgroep en de c-selectie. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Willen Is Kunnen (W.I.K.) is een gemoedelijke, leuke gymclub in het Zeeuwse dorp Sint-Annaland. Corina’s zus, Lucretia Stols, woont ook in het dorp en was het brein achter de koninklijke onderscheiding van haar zus. “W.I.K. is een club ruim 200 leden. Er zijnkids van alle leeftijden, van 3 tot 16 jaar zeg maar. Ze hebben kleuters, recreanten, echt op alle niveaus en daarnaast ook nog 50+-ers en body balance groepen. En Corina was al op haar vierde lid van de club. Met een jaar of 13, 14 begon ze de leiding te assisteren en op haar 18e begon ze met het volgen van trainersopleidingen. En dat doet ze dus nog steeds! Dat vonden we eigenlijk wel een lintje waard!”

Procedure

Hoe veel moeite kost dat, zo’n lintje aanvragen voor iemand? Stols: “Nou, dat bleek toch nog best bewerkelijk te zijn. Indienen doe je gewoon bij de gemeente, maar dan moet je zorgen voor brieven van zo veel mogelijk instanties en mensen, die bevestigen dat die persoon die onderscheiding ook daadwerkelijk verdient. Die heb ik bijvoorbeeld van de gymclub opgevraagd, maar ook van de KNGU en van familieleden.” De hele aanvraagprocedure neemt al gauw zo’n maand of 5, 6 in beslag.

Uitreiking

Standaard vindt de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen de dag voor Koningsdag plaats. Corina Menheere kreeg haar lintje echter tijdens de selectiewedstrijden van W.I.K. op 6 januari jl.. Stols: “Dat vonden wij veel persoonlijker, ze krijgt die onderscheiding vanwege haar verbondenheid met de club, dan is het ook leuk dat daar te laten plaatsvinden. En dan komt de burgemeester langs om het haar op te spelden en kan de hele club haar in het zonnetje zetten!”

Een feestelijke bijeenkomst werd het, en het was de club gelukt om Corina écht te verrassen. Stols: “Daar doe je het dan voor! Dat is de moeite helemaal waard geweest!”

Ook vanuit de KNGU zijn er mogelijkheden voor onderscheidingen. Meer informatie daarover vind je hier.

Tags:    Onderscheiding
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 7 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 16 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 16 dagen