Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 6 september 2016

Correct gebruik “nijntje” bij Beweegdiploma

De KNGU is erg blij met het ambassadeurschap van nijntje en de belangstelling hiervoor bij veel clubs. Helaas zien we dat door dit welgemeende enthousiasme nijntje soms ook verkeerd gebruikt wordt.

De KNGU heeft met Mercis BV, de uitgever die ook alle rechten op het werk van Dick Bruna beheert, een overeenkomst gesloten op basis waardoor de KNGU en nijntje zijn verbonden aan het Beweegdiploma. Onze partner Mercis BV heeft o.a. tot taak het werk van Dick Bruna wereldwijd te beschermen en er voor te zorgen dat het gebruik en de uitstraling van nijntje altijd en overal hetzelfde zijn. Op die manier blijft nijntje het aansprekende figuur en sterke merk dat het is.

Voor het nijntje Beweegdiploma zijn in samenspraak met Mercis materialen ontwikkeld die uw club bij activiteiten kan gebruiken. Recentelijk hebben wij gemerkt dat er clubs zijn die zelf nijntje materialen ontwikkelen, zoals een nijntje kostuum of pak. Deze materialen zijn niet gemaakt volgens het ontwerp van Dick Bruna en zijn volgens Mercis zeer ongewenst omdat ze afbreuk doen aan het zorgvuldig opgebouwde en bewaakte beeld van ‘nijntje’. Het gebruik van eigen gemaakte nijntje kostuums/pakken is bovendien schadelijk voor het bedrijf dat namens Mercis de exploitatie van de officiële nijntje pakken op zich heeft genomen.

Wij verzoeken je dan ook vriendelijk doch dringend geen gebruik te maken van eigen gemaakte nijntje kostuums of andere zelfgemaakte materialen. Mocht je inmiddels een eigen gemaakt of verkregen nijntje kostuum hebben, dan verzoeken wij je per direct alle (online) uitingen met dit kostuum te verwijderen.

Wat mag je wel!
Vanuit de KNGU heb je een officieel nijntje Beweegdiploma logo ontvangen. Dit logo mag je gebruiken op al je uitingen als het gaat om het nijntje Beweegdiploma.

Wil je graag bezoek van nijntje op jouw nijntje beweegfeest, dan kun je dit kenbaar maken. Tegen een vergoeding kun je nijntje voor jouw beweegfeest reserveren.
Twijfel je over het gebruik van het logo of wil je graag nijntje reserveren voor jouw beweegfeest, dan kun je met ons contact opnemen via beweegdiploma@kngu.nl

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hallo, ik kan nergens vinden wat het minimum is van het uurloon van..." Vergoedingen voor vr... 22 dagen
"je kunt in middelstum trampolinespringen" Trampolinespringen onbekend
"Mijn dochter zou zo graag trampoline willen springen. Na 2 jaar tur..." Trampolinespringen onbekend