Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 1 maart 2019 door Redactie

Dansvereniging Elan opent nieuwe dansstudio

Op zaterdag 16 februari was het dan zover: dansvereniging Elan uit Leerdam opende feestelijk de nieuwe dansstudio. Op een originele manier hield de kleine vereniging de kosten voor de vloer in het bedwang: met een sponsoractie, waarbij je een vierkante meter dansvloer kon sponsoren. Met succes!

Esther van Iperen kijkt tevreden terug. "Je bent maandenlang reuze druk met alles, en dan is zo'n bijeenkomst eigenlijk zó voorbij! Maar het was leuk! We wilden het informeel, hadden mensen uitgenodigd om even binnen te lopen, een kijkje en een drankje te nemen. En de wethouder van de nieuwe gemeente Vijfherenland kwam de feestelijke onthulling van de vloer verrichten. Ongeveer 100 à 125 mensen kwamen erop af, dat was een mooi aantal!"

Vechten voor elk uurtje

Dansvereniging Elan bestaat iets meer dan vijf jaar nu, voorheen waren ze onderdeel van de toenmalige gymnastiekvereniging Spirit. Ten tijde van de afsplitsing hadden ze 120 leden, en dat aantal is nog steeds ongeveer gelijk. "Dat ging ook niet anders", zegt Van Iperen. "We dansten in een gymzaal, en de accommodatie liet geen uitbreiding van het aantal uren toe. We moesten echt vechten voor elk uurtje, dat we die zaal huren wilden. En dat was dan ook nog eens best kostbaar!"

Dus ging de club op zoek naar een eigen locatie. Bij toeval vond Van Iperen snel iets: "Ik was te gast in een judozaal, die gevestigd was in een rij bedrijfspanden. En daartegenover bleek nog een vergelijkbare unit te huur te staan. Na overleg met de gemeente over de vraag of wij als vereniging dat ook mochten huren hebben we goed kunnen onderhandelen en besloten de unit te huren."

Sponsoractie

Als kleine vereniging is het inrichten van de ruimte dan natuurlijk best een investering. "De dansvloer is bij uitstek de grootste kostenpost, die zou ongeveer 12.000 euro kosten. Naast een subsidie van de gemeente van 3.000 euro hebben we toen de sponsoractie gestart: je kon een vierkante meter dansvloer kopen. Uiteindelijk hebben we daarmee meer dan de helft van de kosten van de vloer kunnen dekken!" De spiegelwand en de rest van de aankleding van het pand kon de club uit eigen middelen financieren.

In totaal staan er een stuk of zeventig sponsoren vermeld op de vloer. Sommigen hebben zelfs twee of vier tegels gesponsord. Van Iperen: "Bij de opening konden we zo alle bedrijven, die ons geholpen hebben, maar ook het klusteam, wat in anderhalve maand tijden écht bergen werk verzet heeft, mooi in het zonnetje zetten!"

Uitbreiden

De eigen studio betekent voor de club dat zij nu ook op andere tijden danslessen aanbieden kan, zonder daarvoor extra uren zaalhuur te hoeven betalen. Van Iperen: "We hebben best een aantal leden, die zelf een dansopleiding volgen of dat willen gaan doen en daarna ook graag bij ons les willen geven, dat kunnen we nu mooi gaan uitbouwen!"

Kijk hier het filmpje hoe het er bij Dansstudio Elan uitziet:  

Tags:    Accommodatie
Reacties (1)
"Leuk stukje :) De linken naar de filmpjes werken (bij mij) echter niet." Esther van Iperen onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Beste meneer/mevrouw,

Laat ik mij ten eerste even kor..."
G-gym 25 dagen
"Hallo ,I am interested in acrobatic gymnastics for my daughter who ..." Acrobatische Gymnastiek onbekend
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek onbekend