Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 21 juni 2017 door RH

DAS ondersteunt KNGU verenigingen met juridisch advies en creditmanagement

Foto: Frans HoekFoto: Frans Hoek

Juridisch en financieel dienstverlener DAS ondertekende 17 juni een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De KNGU heeft zich aangesloten bij DAS voor de Sport. De KNGU en haar verenigingen  hebben daarmee toegang tot de DAS Juridische Adviesdesk voor de Sport. De KNGU-verenigingen kunnen ook gebruik maken van DAS Credit Management voor de Sport.

De KNGU en haar aangesloten verenigingen hebben recht op onbeperkt juridisch advies over verschillende juridische vraagstukken. De adviesdesk is op 1 oktober 2016 gestart met 12 sportbonden. Er zijn onder andere juridische vragen gesteld over aansprakelijkheid, statuten, de accommodatie en auteursrechtelijke kwesties zoals het plaatsen van foto’s op de website.

De leden van de bond hebben ook toegang tot de juridische kennisbank van DAS en worden regelmatig op de hoogte gehouden van relevante juridische ontwikkelingen. Daarnaast ondersteunt DAS aangesloten verenigingen bij hun debiteurenbeheer. Onderdeel van deze dienstverlening is dat DAS financieel inzicht geeft in het ledenbestand en verenigingen onderling vergelijkt. Doel hiervan is om de financiële positie van de verenigingen (verder) te verbeteren.

De Juridische Adviesdesk voor de Sport en DAS Credit Management voor de Sport zijn onderdeel van het platform DAS voor de Sport. Inmiddels hebben 18 sportbonden zich aangesloten bij DAS voor de Sport.

Monique Kempff, voorzitter KNGU: "Juridische vraagstukken zijn één van de grootste knelpunten bij het bestuurlijk kader van de verenigingen. De ruim 1000 verenigingen aangesloten bij de KNGU, krijgen met deze samenwerking nog betere juridische ondersteuning. Hierbij kun je denken aan advies of ondersteuning bij het toetsen van een arbeidscontract of bijvoorbeeld de positie van de vereniging ten opzichte van de gemeente bij huurverhoging. Het voorkomen van juridische problemen is beter dan genezen.’’

Tags:    Clubmanagement
Reacties (2)
"Indien onze vereniging in een rechtszaak zou worden betrokken, kunnen wij dan een beroep doen op gratis juridische ondersteuning bij het voeren van die rechtszaak?.
Reden van de vraag is: Kunnen wij in dat geval onze lopende rechts bijstand verzekering opzeggen?"
F. de Wilde onbekend
"Beste F. de Wilde de samenwerking die wij met DAS hebben zorgt ervoor dat KNGU clubs kosteloos antwoord krijgen op eerstelijnsvragen. Tweedelijnsvragen kunnen tegen gunstig collectief tarief beantwoord worden. Mocht het komen tot een rechtszaak dan moeten er ook richting DAS dus kosten gemaakt worden, waar een rechtsbijstand dit misschien afdekt. Succes met de afweging.

met vriendelijke groeten,

Jimmy van Dijk
KNGU"
Jimmy van Dijk onbekend

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen