Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 4 maart 2019 door Redactie

Deze week is Week van het Sportplezier

Sportplezier, dat maak je samen!

De week van 2 tot 10 maart staat in het teken van sportplezier. Een mooi moment om te laten zien hoe leuk jouw sport is! Plezier verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan betrokkenheid binnen je club.

Een prettige, positieve en veilige omgeving waar je optimaal plezier aan sport kunt beleven, dat moet beschikbaar zijn voor iedereen die wil sporten. Sportverenigingen hebben daar dan ook een grote verantwoordelijkheid in. Die omgeving ontstaat echter niet zomaar, die creëer je op de club samen. En in de Week van het Sportplezier staat juist het creëren en behouden van die plezierige sportomgeving centraal.

Het Sportplezier-principe en de Week van het Sportplezier sluiten aan bij het actieplan Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK), waarin sportbonden en NOC*NSF in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samenwerkten en waar onlangs een punt achter werd gezet. Omdat het belang van een prettige, veilige sportomgeving blijft onverminderd groot blijft, wordt de stimulering van met veel energie voortgezet onder de noemer Sportplezier. De Week van het Sportplezier is een prima gelegenheid om als sportclub stil te staan bij dit thema.

Valt er op jouw weleens een onvertogen  woord? Is er wel eens een ouder die iets te fanatiek van leer trekt of een speler die slecht tegen zijn of haar verlies kan en dat uit? Je kunt op jouw club veel doen om de sfeer, samenwerking en onderlinge verdraagzaamheid te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan gedragscodes en de verantwoordelijkheid van alle leden om iemand aan te spreken die duidelijk over de schreef gaat.

Maar ook activiteiten kunnen het verschil maken. Denk aan evenementen om de ouders te betrekken, zoals een ‘ouder-kind’-evenement. Of bied jeugdleden de mogelijkheid om naar een training vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Deze week, de Week van het Sportplezier, is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om zoiets te doen! Op www.sportplezier.nl vind je veel goede voorbeelden van verenigingen die activiteiten hebben ondernomen om plezier en de goede sfeer op de club te bevorderen. Sportplezier maken we samen!

Win een vlag!

Heb jij een leuke foto van jouw club die sportplezier uitstraalt die wij een jaar lang mogen gebruiken? Stuur hem dan nu in naar sportplezier@kngu.nl. De top 5 ontvangt een echte Dutch Gymnastics vlag die kan worden opgehangen op de club!

Meedoen kan t/m donderdag 14 maart. De winnaars krijgen rechtstreeks bericht.

Tags:    Veilig Sportklimaat
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Mijn zoon is nu lid bij een turnvereniging. Echter hij wil nog van..." Soorten Lidmaatschap 20 uur
"Hallo is er ritme gymnastiek in nijmegen zo ja waar" Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Is het mogelijk om de datums bij bovenstaande reacties te zetten? I..." Arbeidscontracten 24 dagen