Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 29 april 2014 door KNGU

Documentatiecentrum

De KNGU beschikt in Beekbergen over een goed ingericht documentatiecentrum. In het documentatiecentrum vind je allerlei soorten turnmateriaal van de afgelopen decennia zoals boeken, foto’s, medailles, bekers, wandborden, vlaggen en turnkleding. Het centrum beschikt ook over oud gym- en turnmateriaal en toestellen.

Gratis
Een gedeelte van het aanwezige materiaal kun je kosteloos lenen voor bijvoorbeeld exposities en tentoonstellingen. De 'lener' is verantwoordelijk voor het ophalen en terugbrengen van de geleende materialen. Ook moeten de materialen worden verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. 

150 jaar turngeschiedenis
De Stichting Gymnastiek- en Turnhistorie heeft het mede mogelijk gemaakt dat er een fotoboekje is verschenen over de turngeschiedenis in Nederland van 1860 tot 2010. De turnattributen die zijn afgebeeld in het boekje zijn te zien in het documentatiecentrum in Beekbergen. Het boekje 'Turnen door de jaren heen' is te koop voor € 3,00 exclusief verzendkosten. Je kunt het boekje bestellen via een e-mail onder vermelding van naam, adres en woonplaats.

KNGU TV
Op GYMSPORT TV leidt de beheerder (vrijwilliger en veelal op dinsdag aanwezig) van het documentatiecentrum Jan Hoeve je persoonlijk door 150 jaar turnhistorie. Aan de hand van zeer oud en ook nieuw lesmateriaal, turnattributen, medailles, vlaggen en foto's vertelt Jan hoe de gymnastieksport en de Gymnastiekunie zich de afgelopen honderdvijftig jaar hebben ontwikkeld.

Bezoeken of meer weten
Wil je materiaal lenen of het documentatiecentrum bezoeken? Stuur een mail naar het KNGU Documentatiecentrum.
Jan Hoeve is als vrijwilliger belast met het beheer van het documentatiecentrum. Jan is meestal op dinsdag, met enkele andere vrijwilligers, in het documentatiecentrum aanwezig.

Tags:    Gymsport.TV KNGU
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Is er ook een overzicht waar men in het land trampoline springen al..." Trampolinespringen 16 dagen
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek onbekend
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend