Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 1 maart 2018 door Redactie

Doe mee aan de Week voor de Gezonde Jeugd

5 tot 10 maart 2018

Van 5 tot 10 maart wordt er in heel Nederland capagne gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gebruikt dat moment om in te haken met een eigen campagne, de week voor de Gezonde Jeugd. Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Daarom moeten jongeren actief worden bewogen om gezonder te leven.

Want om jongeren in beweging en aan gezonde(re) voeding te krijgen, is lokaal beleid essentieel. En daarin is natuurlijk een belangrijke rol weggelegd voor onder meer de gemeentes, scholen, buurtsportcoaches en sportclubs.

Thema’s

Vanaf dinsdag 6 maart staat elke dag een ander campagnethema met betrekking tot een gezonde leefstijl voor de jeugd centraal. Achtereenvolgens zijn dat schoolomgeving, buurt, media, thuis en sport & vrije tijd. Zeker laatstgenoemd thema biedt alle mogelijkheden om leuke en aantrekkelijke sportactiviteiten te organiseren. Clubs die dat op hun eigen terrein doen, kunnen zo bovendien in één keer een groot aantal potentiële nieuwe leden op hun club verwelkomen! Ook is de laatste campagnedag dé dag om Team:Fit centraal te stellen. Team:Fit is het initiatief vanuit JOGG om sportclubs en vooral sportkantines te helpen met de beschikbaarheid van een gezond(er) aanbod.

Word actief!

JOGG hoopt op haar beurt gedurende de campagneweek voor de gezonde jeugd zo veel mogelijk landelijke media-aandacht voor haar organisatie en voor al het werk dat JOGG-professionals en partners lokaal verzetten, te genereren. In alle JOGG-gemeentes en -regio’s worden in de campagneweek ook dagelijks vanuit JOGG-gecoördineerde activiteiten georganiseerd. Ben je met jouw club gevestigd in een JOGG-gemeente, informeer dan vooral bij de gemeente naar de plannen en de mogelijkheden om aan te haken bij initiatieven.

Campagnewebsite

Maar ook als jouw gemeente geen JOGG-predicaat heeft, zijn er mogelijkheden. Misschien wil je sowieso iets organiseren in het teken van gezondheid bij de jeugd of kun je jouw gemeente aansporen om actief te worden. Op www.weekvoordegezondejeugd.nl vind je alle informatie over de campagneweek, waaronder een perstoolkit en promotiemateriaal. En ga je aan de slag met dit thema, laat dan ook van je horen via social media en gebruik daarbij vooral de hashtag #wvdgj.

Tags:    Gezond gewicht
Plaats reactie
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 7 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 16 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 16 dagen