Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 4 november 2014

Eerste Freerunning Jam in district Oost groot succes!

Op zaterdag 18 oktober werd er voor de eerste keer door het district, in samenwerking met JUMP Freerun en KDO Apeldoorn in district Oost een evenement voor freerunners georganiseerd. Met het maximaal aantal deelnemers van 120 freerunners bleek ‘Freerunning Jam 2014’ een schot in de roos.

Met deelnemers van clubs uit heel het district en met docenten van JUMP Freerun, waaronder twee gastdocenten uit Portugal, een professionele opstelling met materialen van JUMP en eigen materialen van KDO Apeldoorn beleefden de deelnemers een geweldige dag.

Freerunning is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant kan net zo uitdagend zijn. Dat bewezen de deelnemers aan de eerste ‘Freerunning Jam 2014’ in Apeldoorn. Zo sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen, daar gaat het allemaal om. Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Freerunning is enorm in opkomst, ook bij veel clubs in district Oost.

Hit
De sport is een filmpjes-hit op internet en ook in bioscoopfilms, tijdens evenementen en op televisie komen freerunners regelmatig voorbij. Steeds meer jongeren beoefenen Freerunning of zoeken een plek waar ze onder begeleiding trucs kunnen aanleren.

Nieuwe trucs
In de ochtend was het de beurt aan 63 jeugdigen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Onder leiding van de docenten van JUMP Freerun leerden de jongste deelnemers nieuwe trucs en technieken en werd er hard gewerkt om de coolste moves verder uit te bereiden en te perfectioneren. Een geweldig schouwspel. In de middag was het de beurt aan de jongeren en volwassenen van 13 jaar en ouder. En dat freerunning een sport is waarin snel resultaat gehaald wordt, was te zien.Wat een geweldige technieken werden er uitgevoerd door de deelnemers.

En moet je nagaan… te oud om freerunning te beoefenen? Nee hoor, de oudste deelnemer was 39 jaar en liet ook diverse side- en frontflips zien.

Heb je zin om ook een Freerunning Jam te beleven? De volgende Freerunning Jam is op 8 november in Heerenveen. Voor info: otten@kngu.nl

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen