Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 5 mei 2014 door KNGU

Feestelijke opening turnparadijs O&O

De opening van het nieuwe trainingscentrum van O&O in Zwijndrecht kenmerkt de nieuwe fase van de club. Ze zijn apetrots op de hypermoderne accommodatie aan de Uilenvliet. Het totale complex van O&O beslaat tweeduizend vierkante meter.

De club heeft beheer en exploitatie ondergebracht in een aparte stichting, zoals ook eerder de topsportafdeling. Daardoor wordt een doelmatige en duidelijke constructie verkregen voor de meer dan duizend leden tellende vereniging.

Dankzij de enorme zelfwerkzaamheid bij O&O, kon bij de bouw liefst twee ton worden uitgespaard. 

De opening droeg een feestelijk karakter met een buitendemonstratie van de gymnasten op een bouwsteiger en het dak van de nieuwe hal. Vervolgens werd op het nieuwe logo onthuld.

Een intensieve strijd van vele jaren is in Zwijndrecht bij O&O bekroond met een optimaal resultaat. De begeerde turnhal staat er in alle glorie. Niet zo maar een turnhal, maar voorzien van de modernste snufjes. Clubicoon Joop Visser hierover: ’’Het is het werk van ons allemaal. We hebben een sterk bestuur en geweldige vrijwilligers, die er alles voor over hebben’’.

Binnen de totale oppervlakte van 2000 m2 neemt het gymnastiekgedeelte met 1200 m2 de grootste plaats in. Voor de ritmische afdeling is er een aparte hal. De oude trainingsruimte kon volledig in het project worden geïntegreerd en valt alleen nog te herkennen aan de plafondconstructie.

De verfijningen in de turnhal van O&O liggen vooral opgesloten in de gekozen opstellingen van de toestellen, maar nog meer in de toepassing van nieuwe en handige technische mogelijkheden. Zo zijn er tumblingbanen met vier verschillende hardheden. En wat te denken van het beweegbaar landingsvlak bij sprong? Met een druk op de knop kan dat lager of hoger worden gesteld.

De valkuil is uit drie richtingen te gebruiken, maar bij O&O beschikken de gymnasten nu ook over een landingskuil, een zacht vlak dat als tussenfase dient en kans biedt om eerder zelfstandig nieuwe elementen te testen. Het voltigeparadijs voor de mannen oogt als een juweeltje binnen het totaal, zoals ook het complete damesblok met balken en bruggen.

De nieuwste vloer ligt in het centrum van de in het licht badende hal. Een hal die ook een revalidatiecentrum kent, een aparte ruimte voor fysiotherapie, overal spiegels en camera’s om oefeningen op terug te zien. Kortom een mooie en rustieke oase in turnland. Coach Remon Rooij liet namens het hele leidinggevende team weten, dat ze er alles aan zouden doen om het zo te houden. ’’Wij zijn en blijven de schoonste hal van Nederland’’, stelt hij kernachtig.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"je kunt in middelstum trampolinespringen" Trampolinespringen 1 dag
"Mijn dochter zou zo graag trampoline willen springen. Na 2 jaar tur..." Trampolinespringen 12 dagen
"Je kunt prima van twee KNGU clubs lid zijn. Ik dans bij de ene en d..." Soorten Lidmaatschap 16 dagen