Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 24 oktober 2014

Fiscale kennis sportverenigingen vaak onvoldoende

Veel sportverenigingen hebben te weinig fiscale kennis. Foutjes in de belastingaangifte kunnen resulteren in een naheffing van tienduizenden euro’s.

De Belastingdienst hield samen met sportkoepel NOC*NSF voorlichtingsavonden, speciaal voor sportverenigingen. Afgelopen weken hebben zeker 750 sportverenigingen de voorlichtingsavonden bezocht. 

Vrijwilligersregeling

De meeste vragen gingen over de vrijwilligersregeling. Bijvoorbeeld: wat mag ik een trainer, speler of bestuurslid jaarlijks vergoeden? Maar er waren ook vragen over de opbrengst van de kantine en afdracht van omzetbelasting.

Naheffing

Een naheffing kan clubs echt in de problemen brengen en daar zit geen enkele vereniging op te wachten. Hoeveel clubs in de afgelopen jaren een naheffing opgelegd hebben gekregen, is overigens onbekend, dat wordt niet landelijk bijgehouden. NOC*NSF denkt dat het jaarlijks om enkele tientallen verenigingen gaat. 

Groot succes

De voorlichtingsavonden zijn volgens de organisatoren een groot succes dus de kans is groot dat er een nieuwe serie bijeenkomsten komt. Verenigingen die de bijeenkomsten hebben gemist en toch vragen hebben kunnen contact opnemen met de vaste contactpersonen voor sportgerelateerde belastingvragen.


Tags:    Financien
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen