Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 3 november 2017

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Zet je club op de lokale agenda!

In Heerhugowaard zijn ze al goed op weg!

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De campagnes van de politieke partijen zijn in volle gang. Dé gelegenheid om jouw club een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor jouw sport op de lokale politieke agenda te houden. NOC*NSF en de sportbonden willen sportverenigingen daarbij graag helpen.

Ondersteuning sportclubs

Om je daarbij te helpen is een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding, flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee je in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen je in gesprek kan gaan met de lokale politiek. 

Daarnaast zijn er in een aantal gemeenten Sportcampagne Teams ingericht, die samen met de lokale sportorganisaties campagneacties opzetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek. Op www.nocnsf.nl/gr2018 lees je meer over de sportcampagne.

Mooi voorbeeld: Heerhugowaard

In Heerhugowaard heeft men begrepen dat dit hét moment is om aan de lokale politiek wensen kenbaar te maken. Tennisvereniging Heerhugowaard en Gymnastiekvereniging SIU hebben samen hun plannen voor een multifunctioneel Gymsport- en Tennispark in Heerhugowaard op papier gezet. Met een heldere vraag aan de lokale politiek om over die plannen in gesprek te gaan. Want als de partijen nu in het vuur van de politieke campagne beloftes doen, dan heb je die mooi voor de komende jaren te pakken! 

Plaats reactie
laatste reacties
"Beste Caroline,
Zou ik ook het hele rapport mogen hebben? Ik ..."
Werkt jouw club al m... 19 uur
"Hallo,
Is er een vereniging in Lelystad die Ritmische gymnast..."
Ritmische Gymnastiek 1 dag
"Vanaf 16 jaar, dat is namelijk de leeftijd dat iemand gediplomeerd ..." Verklaring Omtrent G... 2 dagen