Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 17 juli 2014

Geven om de gymsport

Erfenissen worden steeds belangrijker voor goede doelen. Dankzij nalatenschappen groeide de totale inkomsten van veertig grote goede doelen met bijna twee procent.

Dat zijn de resultaten uit het onderzoek van de Volkskrant. Goede doelen hebben de nalatenschappen de laatste jaren vaak tot speerpunt uitgeroepen. De instellingen werken nauw samen met notarissen om met campagnes of informatiefolders klanten bewust te maken van de mogelijkheid om ook goede doelen in het testament op te nemen.

Giften

Dat gebeurt ook in de sport. Een gymsportclub draaiende houden, is al een sport opzich. Een particuliere geldstroom kan de club hulp bieden. Er zijn giften in vele vormen: schenkingen, nalatenschappen, maar ook kan men een bijdrage leveren in tijd, materiaal en/of kennis.  

Sport, daar geef je om

Geven aan sport biedt jouw vereniging nieuwe kansen op verdere ontwikkeling. Met een eigen verenigingscampagne informeer je je eigen achterban over de mogelijkheden van schenken en nalaten aan jouw vereniging. Het Platform ‘Sport, daar geef je om’ komt aan die behoefte tegemoet en biedt praktische tips en informatie.

Daarnaast kan je er een toolkit  vinden, die inspiratie en concrete middelen biedt om een eigen (wervings)campagne op te zetten en ook de betrokkenen bij op de vereniging op de verschillende vormen van geven te wijzen.

Landelijke campagne

Het is ook mogelijk om je als gymsportclub aan te sluiten bij de landelijke publiekcampagne. Deze start in augustus 2014. 

Bronnen: Nu.nlvk.nl en sportdaargeefjeom.nl


Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen