Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 14 maart 2019 door Redactie

Gratis VOG aanvragen?

Let op dat je niet toch betaalt!

Sportverenigingen, die een gratis VOG aan willen vragen voor hun vrijwilligers, moeten even opletten op welke website ze voor de aanvraag landen: de één is echt gratis, bij de andere betaal je alsnog voor de aanvraag.

Het gaat om de websites www.gratisvog.nl en www.gratis-vog.nl. De eerste, www.gratisvog.nl, is de officiële website waar je je als club moet registreren om deel te kunnen nemen aan de Regeling Gratis VOG. NOC*NSF helpt via de website clubs bij het doen van die aanvraag, maar wie de aanvraag ook doet: de aanvraag verloopt altijd via www.gratisvog.nl.

Kosten

Bezoek je de andere website, www.gratis-vog.nl, dan koop je een dienst in! Het bedrijf achter deze site is VOG-aanvraag.nl. Dit bedrijf helpt met het opstellen van veiligheidsmaatregelen (zoals een gedragscode en het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen), maar ze zetten ook VOG's voor de vrijwilligers voor je klaar. Dat is handig, maar kost wel € 6,75 excl. btw per vrijwilliger. Alle informatie waar zij naar verwijzen komt van de officiële website.

Hulp nodig?

Heeft jouw club hulp nodig bij het aanvragen van de VOG's? Daarvoor zijn er contactpunten. Die kunnen je informatie geven over de procedure, de voorwaarden en over preventief beleid. Bij NOC*NSF kun je daarvoor per mail terecht bij vog@nocnsf.nl.

Plaats reactie
laatste reacties
"Mijn zoon is nu lid bij een turnvereniging. Echter hij wil nog van..." Soorten Lidmaatschap 20 uur
"Hallo is er ritme gymnastiek in nijmegen zo ja waar" Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Is het mogelijk om de datums bij bovenstaande reacties te zetten? I..." Arbeidscontracten 24 dagen