Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 14 maart 2019 door Redactie

Gratis VOG aanvragen?

Let op dat je niet toch betaalt!

Sportverenigingen, die een gratis VOG aan willen vragen voor hun vrijwilligers, moeten even opletten op welke website ze voor de aanvraag landen: de één is echt gratis, bij de andere betaal je alsnog voor de aanvraag.

Het gaat om de websites www.gratisvog.nl en www.gratis-vog.nl. De eerste, www.gratisvog.nl, is de officiële website waar je je als club moet registreren om deel te kunnen nemen aan de Regeling Gratis VOG. NOC*NSF helpt via de website clubs bij het doen van die aanvraag, maar wie de aanvraag ook doet: de aanvraag verloopt altijd via www.gratisvog.nl.

Kosten

Bezoek je de andere website, www.gratis-vog.nl, dan koop je een dienst in! Het bedrijf achter deze site is VOG-aanvraag.nl. Dit bedrijf helpt met het opstellen van veiligheidsmaatregelen (zoals een gedragscode en het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen), maar ze zetten ook VOG's voor de vrijwilligers voor je klaar. Dat is handig, maar kost wel € 6,75 excl. btw per vrijwilliger. Alle informatie waar zij naar verwijzen komt van de officiële website.

Hulp nodig?

Heeft jouw club hulp nodig bij het aanvragen van de VOG's? Daarvoor zijn er contactpunten. Die kunnen je informatie geven over de procedure, de voorwaarden en over preventief beleid. Bij NOC*NSF kun je daarvoor per mail terecht bij vog@nocnsf.nl.

Plaats reactie
laatste reacties
"Is er in de buurt van Veenendaal een RG vereniging/club?
Ik l..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Mijnheer Kruis,

u kunt het beste zelf de verenig..."
Jubileumspelden 11 dagen
"21 dagen geleden( zie hierboven) heb ik een vraag gesteld en nog g..." Jubileumspelden 13 dagen