Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 8 februari 2019

Gymclubs scoren goed met de Grote Clubactie

Lotenverkoop loont nog steeds

De Grote Clubactie is nog steeds populair, en vooral de gymclubs doen het goed daarbij. "In de afgelopen twee jaar zijn er meer loten verkocht dan ooit", vertelt directeur Frank Molkenboer. "Daaruit blijkt dat de Grote Clubactie als instrument voor clubs om geld op te halen belangrijk is."

Het aantal gymclubs, dat vorig jaar deelnam aan de Grote Clubactie bedroeg 569 clubs. Daarmee staan de gymclubs op een tweede plaats achter de voetbalverenigingen (966 clubs) en vóór de vechtsportclubs (295 clubs). "Maar dan moet je wel bedenken dat de deelname van gymclubs procentueel gezien héél veel groter is dan van de voetbalverenigingen!", aldus Molkenboer.

Ook wat betreft de hoogte van de opbrengst van de Grote Clubactie scoren de gymclubs een tweede plaats: daar staan hockeyverenigingen op 1 met € 2.699,-, gevolgd door gymclubs met € 2.197,- en op de derde plek de voetbalverenigingen met € 2.124,-. En als het gaat om het absolute bedrag, wat de clubs samen hebben opgehaald: dat bedroeg voor de gymclubs € 1.250.314,-!

Discipline en kader

Hoe verklaart Molkenboer die goede opbrengst voor gymclubs? "Allereerst is het uiteraard een actie, die vooral goed loopt bij clubs, die veel kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar hebben. Dat geldt voor gymclubs uiteraard. Maar dat verklaart zeker niet alles. Ik denk dat het ook met de tak van sport te maken heeft. Volgens mij is gymnastiek een sport, die discipline vergt. En dat zie je dus terug in dit soort activiteiten. En ten derde denk ik dat de rol van het kader in de club heel belangrijk is. En die chemie tussen kader en leden, die is in de gymsport gewoon heel goed."

Minder werk voor bestuursleden

Ook het komende jaar zal de Grote Clubactie de gymclubs weer helpen hun clubkas te vullen. Daarbij zullen een paar aspecten veranderen. Molkenboer: "Natuurlijk krijgen we best wel de signalen binnen dat het voor de bestuursleden best veel werk is om alles in te voeren, dus dat willen we gaan vereenvoudigen. En om de kinderen gemotiveerd te houden is ook niet altijd eenvoudig. We leven in een wereld waar meer digitalisering nodig is, dat gaan we proberen. Wij noemen het 'keep it simpel en sympathiek'."

Clubs, die voornemens zijn om dit jaar deel te nemen, kunnen dat op de website al kenbaar maken. Dan worden zij regelmatig op de hoogte gehouden, en kunnen zich als het zover is definitief aanmelden. Wie weet welke records de gymclubs in 2019 weer zullen verbreken! We houden jullie op de hoogte!

Mooie voorbeelden

Op de website van de Grote Clubactie kun je ook een paar verhalen lezen van gymclubs, die mooie acties hebben ondernomen: lees het verhaal over De Hazenkamp, SiU Heerhugowaard en Vios Warffum.

Tags:    Financien
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen