Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 22 februari 2017 door Redactie

Koningsmatch: werk samen met scholen tijdens Koningsspelen

Op 21 april van dit jaar worden alweer voor de vijfde maal de Koningsspelen georganiseerd. Vorig jaar kwamen maar liefst 1,2 miljoen kinderen van zo’n 6.000 scholen in beweging met allerlei sport- en spelactiviteiten. Voor sportclubs ligt er op die dag een grote kans om met het beschikbaar stellen van de accommodatie en materialen of door mede-organisatie van een activiteit de eigen sport en club in de schijnwerpers te zetten. En om de samenwerking tussen clubs en scholen te stimuleren, introduceert de organisatie van de Koningsspelen dit jaar voor het eerst de Koningsmatch.

Het woord zegt het al. Het idee achter de Koningsmatch is om een match te vinden tussen sportclubs en basisscholen. Zij krijgen op een simpele manier de kans om met elkaar in contact te komen en zo elkaar te ondersteunen tijdens het organiseren van sportactiviteiten op deze feestelijke dag. De behoefte aan samenwerking met clubs op deze dag is groot bij de scholen, zo blijkt. Meer dan vijftig procent van de basisscholen geeft aan dat zij geïnteresseerd zijn in een clinic van een sportvereniging op de Koningssportdag. Ook voor de gymsportclubs liggen hier dus kansen om relatief makkelijk de gymnastieksport en je eigen club te promoten!

Aanmelden
Sportverenigingen die een clinic willen geven, kunnen zich aanmelden via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. Basisscholen kunnen vervolgens in de database van de Koningsspelen eenvoudig zien welke sportaanbieders in hun buurt meedoen. Vervolgens is met één klik het contact gelegd en dus de match gemaakt. Daarna is het aan de sportvereniging en de school om er samen een geweldige, sportieve dag van te maken!

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 1 dag
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 10 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 10 dagen