Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 20 november 2015

Lang Leve de Wedstrijdouder!

“Hoe ga je om met een wedstrijdsportend kind?”

Gymclub KDO Apeldoorn heeft, in samenwerking met de KNGU, op 17 november de ouderavond “Lang leve de wedstrijdouder!” verzorgd voor de ouders van onze wedstrijdturnsters. Een grote groep ouders had zich opgegeven voor deze interactieve avond onder leiding van Henriet van der Weg. Ook de trainsters van de verschillende afdelingen waren aanwezig. 

De vraag die deze avond centraal stond was: “Hoe ga je om met een wedstrijdsportend kind?” Daarbij kwamen onderwerpen aan bod als; Welke rol spelen jouw emoties? Hoe wil jouw kind aangemoedigd worden? Hoe geef je complimenten? Hoe ga je om met teleurstellingen bij je kind? En bij jezelf?

Het was een afwisselende avond waarin naast een stukje kennisoverdracht, ouders zelf ook actief aan de slag gingen. Hierdoor was er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ook de turnsters zelf hadden een bijdrage geleverd door vooraf in de training al met een opdracht aan de slag te gaan. Met behulp van een set uitsprakenkaartjes hadden zij aangeven welke uitspraken ze wel en welke ze niet willen horen van hun ouders tijdens of rondom een wedstrijd. Naast herkenning zorgde dit soms ook voor nieuwe inzichten. Al met al was het een geslaagde avond en zijn we klaar om er een mooi wedstrijdseizoen van te maken.

Tags:    Veilig Sportklimaat
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 2 dagen
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 11 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 11 dagen