Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 9 juni 2013 door Klaas Kunst en Henk van de Wetering

Leidinggeven aan de sportvereniging in de 21e eeuw

Leidinggeven aan een sportvereniging lijkt soms op het managen van een bedrijf. Het besturen van een sportvereniging bevat steeds meer elementen van processen die zich in de commerciële of publieke sector ook voordoen. Een heldere missie formuleren, plannen van activiteiten, organiseren van trainingen en wedstrijden, leiding geven aan vrijwilligers, sturen van processen en beheersen van de dagelijkse gang van zaken. Daarbij is de rol van de vereniging steeds meer dan alleen maar de aanbieder van één bepaalde sport: hij wordt tevens buurthuis, kinderopvang en beweegaanbieder voor de wijk. Daarnaast ook gesprekspartner voor scholen, onderwijs en politie voor de opvoeding van jeugdleden. De taken en rollen van bestuurders veranderen mee met deze ontwikkelingen. In dit artikel gaan we aan de hand van een viertal denksporen in op het leidinggeven aan sportverenigingen in een veranderende tijd.

Denkspoor 1: Leiderschap, maar dan anders
Wie vandaag doet wat gisteren nog werkte, levert ook in de sportvereniging in op effectiviteit. Onze tijd vraagt om ander leiderschap dan voorheen. Een aantal veranderingen illustreert dat:

  • De bestuurder in de vorige eeuw kon ermee volstaan het sportaanbod van de vereniging op peil te houden. Nu is de vraag van de klant uitgangspunt bij het inrichten van de verenigingsprocessen. De klanten zijn leden van verschillende leeftijden (van 5 tot 85) met verschillende talenten en ambities op sportief gebied. Ze hebben verschillende behoeften als zij een (vrijwilligers)functie vervullen. Er zijn ook andere klanten bijgekomen: sponsors, ouders, supporters, gemeente, buurt, onderwijs en kinderopvang.
  • De bestuurder van de 20e eeuw beschikte over de informatie en kennis die voor het uitvoeren van zijn bestuurderswerk(hobby) noodzakelijk waren. In de huidige informatiesamenleving zijn er ook in de sport veel leden die een flinke kennis van zaken hebben: opgedaan als sporter, maar ook door studie of werk of gebruikmakend van de moderne media.
  • In tegenstelling tot vroeger verbinden sporters en (vrijwillige) medewerkers zich niet meer een leven lang aan hun vereniging. De toegenomen mobiliteit blijkt uit de jaarlijkse overschrijvingen naar andere verenigingen, het overstappen naar een andere tak van sport en het verloop bij vrijwilligers.
  • Toen de toekomst nog erg op het verleden leek, bewees de bestuurder door zijn ervaring zijn meerwaarde bij de besluitvorming in de vereniging. In deze moderne tijd is ervaring steeds minder doorslaggevend.
Alles weten over Denksporen? Klik hier. 
Tags:    Beleid Visie
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend