Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 16 juni 2014

Lid worden? Waarom zou ik?

Over nieuwe generaties en de uitdaging voor ledenorganisaties

Gymclubs als ledenorganisaties staan onder druk. De beroepsbevolking vergrijst, Nederland ontgroent en de groep jongeren die gaat werken wordt steeds kleiner. Veel gymclubs hebben moeite met het behouden en vinden van nieuwe, jonge leden.

Dat is geen exclusief Nederlands probleem. In de Verenigde Staten is het probleem even actueel. Ook daar maken babyboomers nog altijd de dienst uit. Vaak hebben zij echter geen idee hoe ze de jongere generaties aan hun vereniging kunnen binden. Dat levert de komende jaren een acuut ledenprobleem op. Ledenorganisaties zullen verdwijnen als ze hun lidmaatschapsmodel niet veranderen. In Lid worden? Waarom zou ik? reiken Sarah Sladek en Berend Rubi ploeterende verenigingen de helpende hand door concrete oplossingen aan te dragen waarmee ze hun huidig lidmaatschapsmodel kunnen veranderen en de jongere generaties een must-have membership kunnen bieden. 

Lid worden? Waarom zou ik? Over nieuwe generaties en de uitdaging voor ledenorganisaties is een bewerking van de Amerikaanse bestseller van Sarah Sladek, The end of the membership as we know it en is vooral bedoeld als praktisch en handzaam boek, direct toepasbaar in de dagelijkse complexe praktijk van het besturen en managen van gymclubs in de lage landen.

Auteur: Berend Rubingh & Sarak Sladek

Prijs: € 19,95 incl. btw / € 18,82 excl. btw

Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.

ISBN: 978-90-5472-282-3

Omvang: 96 pagina’s

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Is er ook een overzicht waar men in het land trampoline springen al..." Trampolinespringen 16 dagen
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek onbekend
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend