Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 1 februari 2018 door RH

Mark Meijer nieuwe technisch directeur KNGU

Met ingang van 1 maart 2018 is Mark Meijer benoemd tot technisch directeur

Met ingang van 1 maart 2018 is Mark Meijer, momenteel Manager CTO Zuid, benoemd tot technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Hiermee volgt hij Hans Gootjes op die tot september 2017 deze functie vervulde.

Meijer (1966) heeft een veelzijdige carrière in de sport. Na het behalen van zijn ALO-diploma werd hij docent lichamelijke opvoeding op verschillende hogescholen om daarna een stap te maken naar de gemeente Eindhoven. Hier begon hij in 1996 als manager van het ijssportcentrum en maakte hij de stap naar de functie van directeur. In 2009 werd in Eindhoven het Centrum voor Topsport & Onderwijs (nu CTO Zuid) opgericht waar hij tot op heden leiding aan geeft.

Marieke van der Plas, algemeen directeur KNGU, is verheugd met de komst van Mark: “Als manager van CTO Zuid heeft Mark laten zien dat hij weet wat topsporters nodig hebben om te presteren. Met die kennis en ervaring is hij een aanwinst voor onze topsportprogramma’s”.

Mark Meijer kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Bij CTO Zuid heb ik een aantal jaren de ontwikkeling van de turn- en trampolineprogramma’s van dichtbij gevolgd. Ik kijk ernaar uit samen met het topsportteam te blijven werken aan een gezond topsportklimaat waarin samenwerken en gezamenlijke resultaten behalen voorop staat. Uiteraard ligt onze focus op het blijven behoren tot de mondiale top met de KNGU topsportprogramma’s”.

Over KNGU
De KNGU is één van de grootste sportbonden van Nederland en zet zich in om 309.000 leden, 1.000.000 fans, 1.000 clubbesturen en 8.000 trainers met passie en plezier de sport te laten beleven. Naast turnen en trampolinespringen, zijn onder meer freerunning, dans en het nijntje Beweegdiploma onderdeel van ons sportieve ‘assortiment’. Met wat wij doen zijn we verbindend aanjager en fungeren we als ‘gids’ voor de verschillende klantgroepen. Soms staan we zelf nog te kijken wat voor een impact sport en bewegen heeft. Met onze sporten dragen we bij aan de fysieke, mentale en sociale fitheid van veel mensen.

Plaats reactie
laatste reacties
"Beste,
Wij hebben een vraag over juryleden. Voorheen kregen w..."
KNGU-LOKET 7 dagen
"Hallo Corinne,
De aanhanger Gym2Move is geremd.
Het be..."
GYM2MOVE 12 dagen
"Beste Mirjam,

Goed punt. Ik ga kijken wat we hier mee ..."
Extra uitstraling vo... 12 dagen