Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 19 juni 2018 door Redactie

Mediaverdelingsonderzoek

Sena / Buma-Stemra doen steekproefonderzoek

Buma en Sena ontvangen van bedrijven en instellingen gelden als vergoeding voor het ten gehore brengen van muziek. Zij verdelen deze gelden op een zo goed mogelijke wijze onder de rechthebbenden van wie muziek is gespeeld.

De basis voor de verdeling wordt onder andere gevormd door de speelgegevens of playlists van radio- en TV-zenders. Om deze verdeling verder te perfectioneren voert Sena nader onderzoek uit via onderzoeksbureau GfK.

Steekproef

Buma en Sena hebben nu besloten tot een steekproef uit een adressenbestand van bedrijven en instellingen, waarmee zij een regeling getroffen hebben voor het muziekgebruik. Daarover hebben zij de KNGU benaderd en laten weten dat het dus mogelijk is dat een lid van de KNGU (een club) benaderd kan worden met enkele vragen over het gebruik van achtergrondmuziek en het medium dat zij daarvoor gebruiken. 

GfK stelt zich als lid van de Markt Onderzoek Associatie (MOA) garant voor een vertrouwelijke behandeling van de verkregen informatie en voor de anonimiteit van hen die aan het onderzoek meewerken. 

Mocht uw club benaderd worden, dan bent u dus op de hoogte van het onderzoek. Maar u kunt uiteraard voor meer informatie ook contact met Sena opnemen onder nummer 023 - 7997845.

 

Reacties (1)
"HARTELIJK DANK VOOR TOEZENDING BEELDJE NAAR CONCORDIA.
iK BEN DE GENE DIE 86 JAAR LID WAS EN DE EREVOORZITTER.
hE T KRIJGT EEN MOOI PLAATSJE IN ONZE HUISKAMER.
gERARD NEERINGS WAS ZO VRIENDELIJK HET TE BEZORGEN.
hEEL STIJLVOL EN FRAAI !!!"
kees onbekend

Plaats reactie
laatste reacties
"Beste Caroline,
Zou ik ook het hele rapport mogen hebben? Ik ..."
Werkt jouw club al m... 19 uur
"Hallo,
Is er een vereniging in Lelystad die Ritmische gymnast..."
Ritmische Gymnastiek 1 dag
"Vanaf 16 jaar, dat is namelijk de leeftijd dat iemand gediplomeerd ..." Verklaring Omtrent G... 2 dagen