Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 22 maart 2016

Moderne gymzaal met LED-lijnen geopend in Opeinde

Nieuw beweegconcept: iSpace Sports

Vorige week is in het Friese Opeinde een hele speciale gymzaal geopend. Het is de eerste iSpace Sports gymzaal van Nederland. In deze moderne accommodatie  worden de lijnen gevormd door LED-verlichting en kunnen beamers allerlei spellen op de muur en vloer projecteren.

"iSpace Sports is een compleet nieuw beweegconcept", zegt Josette de Jong van Sika Nederland op Sportenstrategie.nl. Dit bedrijf uit Deventer won in 2009 de Nationale Sport Innovatieprijs met het Pulastic LED court, een sportvloer met lijnen van LED-verlichting. Inmiddels heeft het bedrijf een compleet beweegconcept om die vloer heen gebouwd. "We zijn twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling. De eerste iSpace Sports is nu een feit", aldus De Jong.

Levensgroot Pacman

Samen met Sportbedrijf Drachten (de eigenaar van de gymzaal in Opeinde), toestelfabrikant Nijha en Nenko (leverancier van aangepast spelmateriaal) is de zaal ingericht en de inrichting vorig jaar uitgebreid getest. Hier was ook een buurtsportcoach uit Drachten bij betrokken. "Hij heeft zelfs eigen spellen ontwikkeld", zegt De Jong. "Tikkertje in een doolhof bijvoorbeeld. Met de LED-verlichting kan een doolhof op de vloer worden gemaakt. De kinderen mogen tijdens tikkertje niet over de lijnen heen."

Het Mulier Instituut gaat de komende tijd onderzoeken of kinderen inderdaad meer gaan bewegen nu hun gymzaal zo drastisch is veranderd. Ook kijkt het onderzoeksinstituut naar hoe de kinderen bewegen en wat de effecten zijn.  

Lees het hele artikel op Sport&Strategie.nl

Tags:    accommodatie Innovatie
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 1 dag
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 10 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 10 dagen