Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 18 april 2016

Nederlandse turnmannen naar Olympische Spelen

Toptuners schrijven geschiedenis in Rio

De Nederlandse turnmannen hebben afgelopen weekend in Rio geschedenis geschreven. Voor het eerst in de historie hebben zij zich geplaatst als team voor de Olympische Spelen.

Tijdens het kwalificatietoernooi in Rio, dat ook als testevent diende, kwalificeerden de turnmannen zich in navolging van de vrouwen voor de Olympische Spelen op dezelfde plek later deze zomer. Casimir Schmidt, Michel Bletterman, Epke Zonderland, Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Frank Rijken en reserve Anthony van Assche stonden na de kwalificatiewedstrijd met brons op het erepodium.

Het team eindigde net als in Glasgow, als elfde in de totaalranking, met een score van 347.444. In Glasgow hadden de eerste acht landen zich rechtstreeks geplaatst: Japan, China, Groot Brittannië, Rusland, Amerika, Zwitserland, Brazilië en Korea. Met de teams van Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk is het deelnemersveld van 12 nu definitief.

Deze unieke prestatie is historisch voor de KNGU en daarmee ook voor gymsportclubs. Het beloofd dus een mooie sportzomer te worden met zowel vrouwen- als mannenturnen in Rio! 

Tags:    Topsport Turnen Heren
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Goedemiddag,
Graag zouden ook wij een stappenplan betreffende..."
Update privacywet 1 dag
"Beste Janntsi,

we hebben gezocht maar er is helaas gee..."
Ritmische Gymnastiek 10 dagen
"Beste Frieda,

je kunt het beste even contact leggen me..."
Topdesk 10 dagen