Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 25 september 2014

Nieuw platform verbindt vereniging met buurt

Als gymsportclub wil je ook waar mogelijk je steentje bijdragen aan de maatschappelijke functie van sport. Vaak gebeurt dat doordat een club kan aanhaken bij een lokaal initiatief. Dat zoeken naar ‘medestanders’ is nu weer een stukje makkelijker geworden met het platform VoordeBuurt.

VoordeBuurt is een nieuw online platform voor iedereen die de leefbaarheid in de buurt wil vergroten. En omdat sportverengingen een belangrijke rol kunnen hebben bij het betrekken van mensen bij de activiteiten die er georganiseerd worden, zou je als vereniging ook eens kunnen nagaan hoe je kunt bijdragen aan de sportiviteit en leefbaarheid in je dorp of wijk.

Bijeenkomsten

De communicatie verloopt niet alleen online, maar ook tijdens regionale bijeenkomsten die door VoordeBuurt worden georganiseerd. Dat zijn bijeenkomsten waarin sprekers hun visie delen over leefbaarheidsvraagstukken en waar kennis kan worden uitgewisseld en inspiratie kan worden opgedaan.

Wijksportactiviteiten

De vereniging kan in samenwerking met de gemeente veel voor elkaar krijgen. In vele wijken worden op straat, vooral door de jeugd, diverse sporten beoefend. Vaak gebeurt dat ongeorganiseerd, maar in sommige gevallen ook georganiseerd.

Het is voor gymsportverenigingen goed om in de gaten te houden waar in de omgeving van de vereniging zulke wijksportactiviteiten plaatsvinden.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar 17 dagen
"Beste Albert Jan, wat vervelend voor jullie dat jullie evenement ni..." Freerunkar 17 dagen
"Goedendag, We hebben voor 1 juni de On the Movekar 1 gereserveerd v..." Freerunkar 18 dagen