Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 26 mei 2014

Platform werkenindesport.nl gelanceerd

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering van NOC*NSF op 20 mei is een nieuw platform voor werken en werkgeverschap in de sport gelanceerd; werkenindesport.nl. Hierop is informatie, producten en diensten over werken in de sport te vinden voor (potentiële) werknemers en werkgevers in de sportbranche.

NOC*NSF heeft samen met de sociale partners in de sport (Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS), FNV Sport, CNV en De Unie) en Randstad als Partner in Sport gewerkt aan dit nieuwe platform. Werkenindesport.nl fungeert als aanvulling op de site sportwerkgever.nl van de WOS en biedt werkgevers informatie om het werkgeverschap op een goede manier uit te voeren.

Werknemers, ook potentieel geïnteresseerden, vinden op het platform een overzicht van vacatures en stageplekken in de sport. Daarnaast kunnen zowel werknemers als werkgevers er informatie vinden over werkgerelateerde thema’s als persoonlijke ontwikkeling, loopbanen, mobiliteit, vitaliteit en de CAO Sport. Daarnaast is er een helpdesk, waar werkgevers en werknemers HR-gerelateerde vragen kunnen stellen.

''Mensen maken het verschil''
NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis is content met de introductie van het platform: "De ontwikkelingen in de sport laten zien dat er soms ook andere competenties benodigd zijn, met name op het gebied van marktgerichtheid, ondernemerschap en leiderschap. Mensen maken het verschil. Met het online platform werkenindesport.nl wordt zichtbaar dat de sport zich ook op HR-gebied verder professionaliseert. Met de informatie van het nieuwe platform kunnen werknemers nog bewuster met hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn. En werkgevers kunnen hun werkgeverschap nog beter invullen.”

Tags:    Clubmanagement
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen