Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 29 juli 2014

Samen de gymsport versterken met emailadressen

Tijdens de bijeenkomsten van het Rondje Nederland* gaven veel clubs onder meer aan dat als we de gymsport sterker willen maken de KNGU rechtstreeks contact met de sporters zou moeten zoeken. Met als doel onze mooie sport meer naar de mensen toe te brengen en toegankelijker te maken.

Digitale communicatie
Zo is een digitale nieuwsbrief een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) leden. Het is snel, flexibel en goedkoop. De KNGU wil in de toekomst de leden persoonlijk informeren over relevante ontwikkelingen en evenementen van de gymsport. Denk aan het Univé Gym Gala, de Zomerkampen en het NK. We krijgen nu vaak de opmerking dat de evenementen van de KNGU moeilijk te vinden zijn en dat leden zelf in de gaten moeten houden wanneer bijvoorbeeld de kaartverkoop start. En dat is jammer. We willen de leden meer en actiever bij de sport betrekken met de verwachting dat ze ook langer aan de club verbonden blijven. Dus: goed voor de gymsport en goed voor de club!

Uitstroom enquête
Daarnaast willen we het aanbod van de KNGU én van clubs beter laten aansluiten bij wat de sporters graag willen. Daarom zijn we bezig met de ontwikkeling van een uitstroom enquête om in beeld te krijgen waarom mensen met de gymsport stoppen. En of we voor deze groep wellicht een ander alternatief in huis hebben. Ook hiervoor is het belang van het registreren van een emailadres in Digimembers van groot belang.

Veld emailadres verplicht
Kortom: het belang van emailadressen is groot en wordt steeds groter. Daarom is vanaf 29 juli het emailadres een verplicht veld in Digimembers. Tip: neem het emailadres op in het inschrijfformulier.

* Het Rondje Nederland vond plaats in mei en juni en bestond uit regionale bijeenkomsten waar clubbestuurders de gelegenheid kregen om ons te laten weten hoe wij hen kunnen ondersteunen dan wel faciliteren.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend