Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 15 december 2016

Samen voor meer bewegen

Nijntje en buiten spelen

Het is essentieel om op een goede manier te leren bewegen. Om die reden heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) samen met nijntje een beweegprogramma speciaal voor peuters en kleuters ontwikkeld: het nijntje Beweegdiploma. Om het beweegprogramma te ondersteunen zijn er speeltoestellen beschikbaar gesteld door BOERplay. Deze toestellen zijn donderdag 15 december feestelijk overhandigd aan het KNGU en meteen door de enthousiaste kinderen van kinderdagverblijf Roezemoes uit Apeldoorn in gebruik genomen.

nijntje Beweegdiploma
Voor kinderen is spelenderwijs bewegen heel belangrijk. In de leeftijd van 2 t/m 6 jaar vindt namelijk de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. De motorische ontwikkeling is niet los te zien van de emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling. In ongeveer 20 goed onderbouwde lessen leren kinderen spelenderwijs de basisvormen van bewegen. BOERplay zorgt ervoor dat speeltoestellen aansluiten op deze basisvormen en brengt daarmee het binnen bewegen naar buiten spelen. Als beloning ontvangen kinderen het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben. 


Binnen en buiten spelen 
Het nijntje Beweegdiploma wordt door sportclubs aangeboden, maar ook kinderdagverblijven, scholen en bso’s kunnen aan de slag met het nijntje Beweegdiploma. Binnen de gymles leert het kind veelzijdig bewegen en in het ideale plaatje sluit het speelplein vervolgens hierop aan. Door goed uitgedachte en veilige speeltoestellen worden kinderen uitgedaagd om te bewegen.
BOERplay speelt met het ontwerpen van een speelplek in op de 4 speltypes van het kind (rauwers, douwers, bouwers en schouwers) en natuurlijk op de mogelijkheden van het terrein, het budget en de wensen van de school.

Samen zorgen we voor een optimale ontwikkeling van het kind in beweging!

Interesse of meer info:

Reacties (2)
"en wat gaan die speeltoestellen dan kosten? want ik weet niet hoe het met de rest zit, mar financieel is er vrijwel niks mogelijk helaas...." kees onbekend
"Voor meer informatie over deze en andere speeltoestellen en de inrichting van speelplekken, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Kijk hiervoor op www.boerplay.com/contact en we bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn. Voor informatie over het beweegdiploma kunt u de website www.beweegdiploma.nl en www.gymsport.nl raadplegen." BOERplay onbekend

Plaats reactie
laatste reacties
"Beste KNGU,
Ook graag willen graag van u een bewerkings- of v..."
Nieuwe privacywetgeving 2 dagen
"Beste KNGU,
Wij hebben ook geen vouchercode ontvangen. Kunnen..."
Nieuwe privacywetgeving 3 dagen
"Hallo!

Hebben wij als gymvereniging een verwerkingsove..."
Nieuwe privacywetgeving 7 dagen