Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 19 mei 2014 door KNGU

Sportbranche profiteert van snelle betaalmethode: contactloos pinnen

Steeds meer sportverenigingen stappen over op ´contactloos´ pinnen. Dit is een nieuwe betaalmethode waarbij je zonder pincode kunt afrekenen door simpelweg je bankpas (en in de toekomst je telefoon) tegen een pinapparaat te houden. Door de snelle betaalmethode kunnen sportclubs in korte tijd meer klanten helpen en dus meer omzet maken.

Vanaf dit jaar is het mogelijk om bedragen tot € 25,- contactloos te pinnen bij pinautomaten met een NFC chip. Le Credit Sportif, leverancier van de CCV pinautomaten met NFC chip, introduceert de snelle betaalmethode in de sportbranche.

Het aantal pintransacties is in 2013 sterk gestegen, vooral als het gaat om kleine bedragen. Het aantal pintransacties steeg hier met 16,6% tot een totaal van ruim 907 miljoen. Het gebruik van een pinautomaat bij sportclubs resulteert in een grotere omzet, vanwege de snelle, veilige en eenvoudige manier van betalen. De introductie van het contactloos pinnen draagt hier aan bij doordat in korte tijd veel meer klanten kunnen worden geholpen dan bij een cash transactie of normale pintransactie. Zeker tijdens topdrukte in de rust of vlak na een wedstrijd is de nieuwe betaalwijze ideaal. Le Credit Sportif ziet dan ook een stijging van het aantal sportverenigingen dat het kassasysteem in combinatie met een pinautomaat aanschaft.

Pieter de Jong, partner van Le Credit Sportif: “Het is een simpel en praktisch systeem. De gebruiker betaalt met zijn eigen bankpas of mobiele telefoon met zogenoemde NFC chip. Je legt je pas of telefoon gewoon op de pinautomaat en deze ´tapt´ het te betalen bedrag af. Bedragen tot € 25,- kunnen zonder pincode worden afgerekend. Geen gedoe met wisselgeld of rekenfouten in het betalingssysteem.“

Elke bankpas die is voorzien van het nieuwe contactloze betaallogo en NFC chip is geschikt voor contactloos pinnen. Sinds begin 2013 levert Le Credit Sportif hun eigen kassasysteem in combinatie met de CCV betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos pinnen. Op dit moment kan er al bij circa 150 sportverenigingen contactloos gepind worden. Één daarvan is de sportvereniging DEV Doorn. Kantine beheerder Evert van Eijk “We gebruiken het systeem nu ruim een maand. Het is erg gebruikersvriendelijk en betalen gaat razendsnel.“

Tags:    Clubmanagement KNGU
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen