Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 24 juli 2019 door Redactie

Succesvolle themabijeenkomst in Kesteren

Kennismaken, ideeën uitwisselen en andere clubs uit de regio helpen. Op 17 juni was het onderwerp van gesprek tijdens een speciale themabijeenkomst bij gymnastiek- en turnvereniging Kesteren. Dertig mensen van vijftien verschillende clubs kwamen op bezoek voor het uitwisselen van inzichten.

Dat gebeurde voornamelijk op initiatief van de club uit Kesteren dat precies op een grensgebied tussen diverse rayons en districten ligt. “Gymnastiekvereniging Kesteren doet mee aan de activiteiten in district Mid-West, maar grenst ook aan district Oost en Zuid. In Mid-West doen ze bovendien mee aan de activiteiten van zowel Turnado als Rivierenland. Juist door al die verschillende locaties wilden ze graag beter kennis maken met clubs uit de omgeving, om van gedachten te wisselen,” vertelt Ans van Nieuwenhuizen, KNGU-accountmanager van district Mid-West. 

Ruim dertig clubs werden uiteindelijk op verzoek van de club uitgenodigd door Van Nieuwenhuizen. “Daarvan kwamen er uiteindelijk dertig mensen van vijftien verschillende clubs naar de bijeenkomst. In de uitnodiging stond: heb je leiding of bestuurlijk kader te kort of juist te veel? Kom dan naar Kesteren om eens te sparren met andere clubs.”

Samenwerking

Reden daarvoor was vooral dat de club uit Kesteren de samenwerking wil opzoeken met clubs uit de buurt. “Het is niet nodig om allemaal hetzelfde wiel uit te vinden. Veel beter is het om elkaars problemen te leren kennen en elkaar te helpen. De bijeenkomst heeft voornamelijk inzichten opgeleverd over hoe andere clubs met hun problemen omgaan,” vertelt Van Nieuwenhuizen. 

Na de eerste bijeenkomst was daarom ook meteen helder: de aanwezigen wilden door. “De volgende keer willen we spijkers met koppen kunnen slaan. De clubs zijn aan het onderzoeken hoe ze elkaar kunnen helpen en ondersteunen.”

Concreet leverde dat in ieder geval al op dat de verenigingen elkaar kunnen helpen met het leveren van juryleden voor wedstrijden. “In het najaar plannen we een nieuwe bijeenkomst in en gaan we kijken wat voor andere manieren er zijn voor samenwerking. Er zijn ideeën geboren en die moeten nu worden uitgewerkt.”

Plaats reactie
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 4 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten 15 dagen
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... 18 dagen