Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 2 augustus 2013 door Daniël Klijn

Tijd voor de volgende fase

Versterking van verenigingen

Graag zou ik geholpen willen worden bij het bepalen van een nieuwe strategie voor mijn vereniging. Mijn stad en wijk zijn enorm in beweging. Daarnaast participeer ik in een maatschappelijk programma. Ik wil mijn vereniging klaarstomen voor de toekomst, dat we dat met elkaar moeten doen, draagvlak creëren dus. Daarbij is hulp welkom, iemand die meedenkt, suggesties voor het hoe en waarom aandraagt, de weg kent in gemeenteland, weet wat mijn leden beweegt. Noem maar op.

Hans Tindal – Voorzitter RSV Sperwers Rotterdam

Verenigingsondersteuning: cruciaal voor continuïteit en groei
Het verhaal van Hans Tindal hoor ik de afgelopen periode steeds meer. Er is grote waardering voor het werk van servicecentra van bonden en gemeenten. Zij hebben verenigingen geholpen met het opzetten van vrijwilligersbeleid, het werven van sponsors, het oplossen van bestuurlijke impasses, het opvangen van financiële tegenvallers. Daarnaast zijn er databanken/helpdesks met kant en klare oplossingen gecreëerd, organiseren de servicepunten congressen, themabijeenkomsten, bieden ze technische ondersteuning en zijn er verenigingsmanagers aangesteld.
Door deze vaak specifieke activiteiten en door subsidies is de continuïteit van sommige verenigingen veilig gesteld en zijn andere verenigingen gegroeid. Kortweg, deze ondersteuning is voor de verenigingen cruciaal.
In deze tijd is het echter volgens mij nodig dat verenigingen niet alleen ondersteund worden, maar dat bestuurders ook geholpen worden bij de verdere ontwikkeling van hun vereniging.

Regeerakkoord: gemeenten meer taken, minder geld, groter beroep op verenigingen
De afgelopen jaren doet de rijksoverheid via bonden en gemeenten een steeds groter beroep op de sportverenigingen. De sportverenigingen zijn een belangrijk middel om te zorgen dat mensen meer gaan bewegen en gezonder worden, het overgewicht afneemt, schooluitval en overlast in de buurt vermindert, isolement van ouderen en mensen met een beperking vermindert en mensen zonder werk structuur in hun leven creëren.
De overheid investeert via programma's als Sportimpuls, Naar een Veiliger SportKlimaat en Buurtcoaches ook daadwerkelijk fors in de sport.

Meer weten? Klik hier voor het hele artikel

Tags:    Beleid Visie
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact 13 dagen
"Hallo KNGU,


Ik zag op de site van knltb dat zij..."
Verzorg je website! 20 dagen
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar onbekend