Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 23 maart 2018 door rh

Vacature Bestuurslid KNGU

Twee bestuursleden gezocht

Over KNGU

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie is één van de grootste sportbonden van Nederland en zet zich in om 309.000 leden, 1.000.000 fans, 1.000 clubbesturen en 8.000 trainers met passie en plezier de sport te laten beleven. Naast turnen en trampolinespringen, zijn onder meer freerunning, dans en het nijntje Beweegdiploma onderdeel van ons sportieve ‘assortiment’. Met wat wij doen zijn we verbindend aanjager en fungeren we als ‘gids’ voor de verschillende klantgroepen. Soms staan we zelf nog te kijken wat voor een impact sport en bewegen heeft. Met onze sporten dragen we bij aan de fysieke, mentale en sociale fitheid van veel mensen.

In deze dynamische organisatie zijn we per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden:

1 algemeen bestuurslid met marketing achtergrond

1 algemeen bestuurslid

Het bondsbestuur van de KNGU bestaat uit vijf tot zeven bestuursleden die hun functie vervullen op collegiale basis en sturen op hoofdlijnen. Het is een strategisch opererend bondsbestuur, dat toezicht houdt op het functioneren van de directeur, die is aangesteld om de beroepsorganisatie aan te sturen. Het bestuur wordt benoemd door en legt verantwoording af aan de bondsraad. De functie algemeen bestuurslid vraagt om beschikbaarheid van gemiddeld 4-6 uur per week en is onbezoldigd.

Profiel algemeen bestuurslid met marketing achtergrond

 • Heeft affiniteit met sport in het algemeen en de gymsport in het bijzonder.
 • Heeft een duidelijke strategische visie op de transitie van een traditionele sportbond naar een sportieve onderneming.
 • Versterkt het bestuur op commercieel vlak.
 • Heeft een relevant netwerk en is in staat verbindingen te leggen.
 • Heeft kennis op het gebied van marketing en ondernemerschap.
 • Is in staat bestuurlijke ervaring effectief te maken in een verenigingsomgeving met zakelijke en
  professionele uitdagingen.

Profiel algemeen bestuurslid

 • Heeft affiniteit met sport in het algemeen en de gymsport in het bijzonder.
 • Heeft een visie op sport en/of gymsport in relatie tot de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en de de rol van een sportbond daarin.
 • Is gericht op het succesvol realiseren van de bestaande plannen en het meerjarenbeleid.
 • Beschikt over daadkracht en besluitvaardigheid en over een zodanig analytisch vermogen dat ingewikkelde vraagstukken kunnen worden ontleed en helder worden gecommuniceerd.

Het KNGU bondsbureau is in Beekbergen en de bondsbestuurs- en bondsraadsvergaderingen zijn in de omgeving van Utrecht. Het bondsbestuur vergadert 8 keer per jaar met elkaar en 3 keer per jaar met de bondsraad. Daarnaast zijn er een aantal bijeenkomsten met leden en vrijwilligers en door de KNGU georganiseerde evenementen.

Meer informatie

Op www.kngu.nl is meer informatie te vinden over de KNGU, onder andere over de strategie, het jaarplan, bestuursmodel en de uitgebreide functieprofielen van het bondsbestuur.

Enthousiast

Ben jij de bestuurder die wij zoeken en kun je niet wachten je bijdrage te leveren? Presenteer je dan in een korte pitch en app deze uiterlijk 27 april 2018 samen met je CV naar ons op
(06) 11 26 02 62De pitch is bedoeld om een indruk te krijgen van wie je bent, jouw ambitie en motivatie. Beelden zeggen immers meer dan woorden.

Vragen? Mail Monique Kempff (voorzitter bondsbestuur) via secretariaat@kngu.nl of bel/mail met Marieke van der Plas (directeur) via (055) 505 87 87 of via vanderplas@kngu.nl.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Plaats reactie
laatste reacties
"Beste KNGU,
Ook graag willen graag van u een bewerkings- of v..."
Nieuwe privacywetgeving 2 dagen
"Beste KNGU,
Wij hebben ook geen vouchercode ontvangen. Kunnen..."
Nieuwe privacywetgeving 3 dagen
"Hallo!

Hebben wij als gymvereniging een verwerkingsove..."
Nieuwe privacywetgeving 7 dagen