Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 9 december 2013

Vanaf 1 januari regulier, flexibel of anoniem lid?

Iedereen die bij een gymclub gymt, springt, danst of turnt is automatisch lid van de grootste gymsportbond van Nederland, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Vanaf 1 januari 2014 kent de KNGU nieuwe lidmaatschapsvormen.

Regulier, anoniem of liever flexibel? Nieuwe lidmaatschapsvormen bij de gymclubs
Als je gymt, springt, danst of turnt bij een gymclub ben je automatisch KNGU-lid, je bent dan een regulier lid. Dat betekent dat je lid bent voor een jaar en ook lidmaatschap betaalt voor een jaar. Dat is niet meer van deze tijd bleek uit een onderzoek onder de leden van de KNGU. Er is behoefte aan aanpassing van de huidige lidmaatschapsvormen. Daarom kun je vanaf 1 januari 2014 naast regulier lid ook flexibel of anoniem lid worden. Als flexibel of anoniem lid kun je bijvoorbeeld lid worden voor een kwartaal. Je betaalt dan ook maar voor drie maanden lidmaatschap, dus naar gebruik oftewel ‘value for money’. Ook wordt het voor een school of buitenschoolse opvang mogelijk om vanaf 1 januari lid te worden van de KNGU.

Welke nieuwe lidmaatschapsvormen zijn er?
Alle informatie rond de nieuwe lidmaatschapsvormen vind je op de KNGU-site Gymsport.nl. Uiteraard kun je met je vragen over je lidmaatschap ook terecht bij de ledenadministratieTwitter van jouw club. Via het Twitteraccount van de KNGU @gymnastiekunie zijn alle updates rondom de nieuwe lidmaatschapsvormen direct te volgen.

Waarom betaal je contributie aan de KNGU?
Als je sport bij een gymclub ben je automatisch lid van KNGU. Omdat je lid bent van de KNGU kun je van veel voordelen profiteren. Zo ben je bijvoorbeeld (bij Univé) verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen. Alle leden van de KNGU ontvangen korting op/gratis opleidingen zodat goed opgeleid kader leuke lessen kan geven of goed kan jureren. Je kunt dus zelf ook deel nemen aan een cursus of opleiding bij jou in de buurt. Daarnaast kun je gebruik maken van oefenstof dat door de KNGU ontwikkeld is en je kunt deelnemen aan door de KNGU georganiseerde wedstrijden en activiteiten. Tijdens de lessen mag de leiding gebruik maken van muziek zonder dat je daarvoor meer moet betalen. Wil je meer informatie over je lidmaatschap bij de KNGU? Vraag ernaar bij je club.

Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde downloads
laatste reacties
"goedendag, ik heb heel veel websitesbekeken, maar ik kan geen veren..." Ritmische Gymnastiek 24 dagen
"Wij zijn ook benieuwd naar de geldigheid van de antwoorden op deze ..." Arbeidscontracten onbekend
"Ik kan het document betreft regelgeving en kosten lidmaatschap KNGU..." Regelgeving en koste... onbekend