Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 2 april 2019 door Redactie

Vereniging van het Jaar verkiezing:

Toon de kracht van je club!

Ook dit jaar kun je als club meedingen naar de titel Vereniging van het Jaar. Benut deze mooie kans om je vereniging in de spotlight te zetten. De verkiezing van sport- en cultuurvereniging wordt weer georganiseerd door de Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende en bestaat weer uit lokale en provinciale voorrondes en een landelijke winnaar, die tijdens de Nationale Sportweek bekendgemaakt wordt.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen samen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende geloven in de kracht en het belang van sport- en cultuurverenigingen. Zij werken samen om de maatschappelijke betrokkenheid van verenigingen te vergroten door verenigingen te stimuleren open te staan voor nieuwe verbindingen en samenwerkingen. Samen willen ze verenigingen aan de hand van hun eigen ambities zelfredzamer, vitaler en gezonder maken. Want verenigingen kunnen een belangrijke rol spelen in de gezondheid en vitaliteit van mensen. En de verkiezing borduurt hier op voort: de kracht van de verenigingen wordt voor iedereen zichtbaar gemaakt.

Gymnastiekverenigingen

Vorig jaar deden er 44 gymnastiekverenigingen mee aan deze verkiezingen. Hiervan zijn er 7 gemeentewinnaar geworden:

  • Het turninstituut- Hoogezand - Sappemeer
  • Volonte Acrogym - Meppel
  • Turn- en Gymsport Dokkum - Dongeradeel
  • Genie - Bergen op Zoom
  • Lios - Zevenaar
  • Vlissingse Turnvereniging - Vlissingen
  • SV Damwoude - Dantumadiel

Turn- en Gymsport Dokkum was zelfs provinciewinnaar, maar zij hebben zich teruggetrokken uit de verkiezing wegens tijdgebrek om zich op de verkiezing te richten.

Publiciteit

De verkiezing heeft dit jaar ook een nieuwe sponsor/partner, namelijk de Persgroep. Dit betekent dat veel regionale kranten aandacht gaan schenken aan deze verkiezing, bijvoorbeeld door middel van een extra bijlage, advertenties, videoportretten etc. Dat is natuurlijk een mooie kans om te laten zien wat jouw club in huis heeft!

Aanmelden kan via de website. Doe mee en zet je club in de schijnwerpers!

Tags:    Promotie
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Is er ook een overzicht waar men in het land trampoline springen al..." Trampolinespringen 16 dagen
"Hallo
Ik ben een (mexicaanse) ex-ritmische turnster en ik ben..."
Ritmische Gymnastiek onbekend
"Hi, we hebben een lid per 10 mei ingeschreven. En deze zegt nu al w..." Contact onbekend