Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 2 mei 2018

Vertrouwenscontactpersoon binnen de club

Nog enkele plaatsen vrij in Almelo!

Een vereniging wil nátuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met de gymsport. Het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon klinkt negatief, we doen er met elkaar immers alles aan om juist zaken als ‘pesten’, conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen. 

Waarom een vertrouwenscontactpersoon?
In de praktijk blijkt dat grensoverschrijdend gedrag helaas niet voorkomen kan worden. Verenigingen willen dit graag wel voor zijn. Dat is dan ook één van de redenen waarom het goed is dat binnen verenigingen een vertrouwenscontactpersoon aanwezig is. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Voorkomen is beter dan genezen
Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en sporters. Melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde aan gemaakt zorgt ervoor dat de ongewenste situatie niet erger wordt en er ook geen herhaling optreedt.

Scholing
Een vertrouwenscontactpersoon handelt volgens bepaalde procedures en moet hierin geschoold worden.

Informatie over de scholingen
De scholingen lopen snel vol, dus graag zo spoedig mogelijk inschrijven, mocht er interesse zijn. Inschrijven voor de scholing in Almelo is nog mogelijk! Meld je snel aan via https://www.academievoorsportkader.nl/bijscholingen/cursus-vertrouwens-contact-personen#3.

Reacties (1)
"Als ik de link open zie ik de training in Almelo niet staan. Kijk ik daar overheen? .

Hartelijke groet,
Mieke Schiphort
RSV Renata Hengelo"
M.Schiphorst onbekend

Plaats reactie
laatste reacties
"ligt het aan mij of is dit gewoon een open deur" Contributieverhoging... 21 uur
"https://www.facebook.com/groups/DGTheCoach
deze link werkt niet"
Ik ben Dutch Gymnastics 2 dagen
"Beste Sonja,

Nee je hebt niets gemist, de nieuwe bonds..."
Regelgeving en koste... 11 dagen