Deel dit artikel
Deel dit artikel
Gepubliceerd: 20 augustus 2018 door Redactie

Vrijwilligers werven?

Probeer de nieuwe wervingscampagne!

Voor veel gymclubs nadert het nieuwe sportseizoen. Een moment waarop jullie druk zijn met de voorbereidingen. Zoekt jouw club ook naar die nieuwe generatie vrijwilligers? Probeer het dan eens de nieuwe wervingscampagne #talentvoorjouwclub!

Binnen veel besturen hoor je kreten dat ‘vrijwilligers zich niet melden’ of dat ‘de leden geen verantwoordelijkheid willen nemen’ of dat ‘ze er simpelweg niet zijn’. Dat hoeft niet zo te zijn! Het kan ook betekenen dat je, om een nieuwe (jongere) doelgroep te bereiken met de vraag of ze vrijwilliger/bestuurder willen worden, je ook de taal van deze doelgroep moet spreken en je boodschap en wervingskanalen hierop aan moet passen. Misschien dat het dan veel beter lukt!

#talentvoorjouwclub

Afgelopen jaar hebben de KNVB en NOC*NSF gezamenlijk een effectieve, moderne en frisse wervingscampagne gemaakt. Dit is een doe-het-zelf wervingscampagne voor verenigingen. Het filmpje is generiek van inhoud en verder ook helemaal merkloos. De vereniging kan dit via de eigen Facebook- of Instagram-account delen met de eigen volgers. Op die manier kan het prima onderdeel zijn van een eigen campagne. Algemene insteek is: ‘wat is jouw talent voor de club’? De campagne streeft heel bewust naar een positieve insteek en wil de boodschap ‘we hebben vrijwilligers nodig want anders valt de club om’, vermijden.

Probeer het ook!

Wil je met jouw club ook aan de slag met de nieuwe campagne? Ga dan naar de website www.sport.nl/talentvoorjouwclub, daar vind je alle informatie. Je vindt er ook een (.zip) map die is te downloaden, hierin staat al het materiaal inclusief handleidingen voor de vereniging.

Tags:    Vrijwilligers
Plaats reactie
Gerelateerde artikelen
laatste reacties
"Beste Karin,

voor meer informatie over onze freerunkar..."
Freerunkar 17 dagen
"Beste Albert Jan, wat vervelend voor jullie dat jullie evenement ni..." Freerunkar 17 dagen
"Goedendag, We hebben voor 1 juni de On the Movekar 1 gereserveerd v..." Freerunkar 18 dagen